4. helmikuuta 2011

Hupparista huppari

Kierrätysompelus joka leikattuna on jo hetken ootellut. Jotenkin olin aatellut että kokonaan vuoritettu huppari olis jotenkin hankala tehdä mutta eihän se ollutkaan ollenkaan vaikeaa. Helppoa oikeestaan ja onnistuu ihan vaan ompelukoneella. Ei tartte ees huolitella reunoja! :-D

Nyt muistin ottaa kuvan ennen saksimista. Kohteena siis Lillin vanha joustofroteehuppari jossa ihanan pirteä kukkakuvio. Hupparin ostin kirpparilta joskus. Resorit kulahtaneet ja sottaantuneet. Pieneksikin jo jäämässä. Lilli kyllä tästä kovasti on tykännyt ja päällä on ollut ahkerasti . Kangas silti hyvässä kunnossa.

Tämmönen siitä sitten tuli. Isosta hupparista tuli pieni. :-) Etukappaleen jouduin tekemään kahdesta kappaleesta. Kirjavasta kankaasta sitä ei kyllä paljon edes huomaa.
Kaava uusimmasta Ottobrestä (1/11), Baquette Magigue nimeltään ja koko 92. Tein ihan ohjeen mukaan. Resoritkin kaikki erivärisiä niinkuin ohjeessa. Tuli pirteä lopputulos.

Vuorikankaana tuollainen toooosi kirjava trikoo. Vähän liiankin kirjava. Eipä tuo kyllä paljon tuolta sisästä näy. Taisin jostain alelaarista tuon kankaan napata. Sopis varmaan hyvin aluspaitaan tai vastaavaan kun on aika ohutta ja liukasta. Vähän sellaista lörppää ja tympeää ommella.

Teinhän mä yhden mokankin ommellessa.:-) Muuten sujui oikein mukavasti ja nopsaan. Tää on kyllä legendaarinen ajatusvirhe vuorillista ommellessa. Ajatuksissani vain ompelin ja sitten kääntäessä huomasin että hupsista. :-) No onneksi ompelin ompelukoneella suoralla ompeleella enkä saumurilla. Oli helppo purkaa. :-D

Lottis tykästyi heti huppariinsa ja päälle jäi samantien. Neiti ei suostunut lähtemään kuvattavaksi siistimpiin oloihin. Pahoittelut taustan sekasotkusta. :-) Hupparissa vielä kivasti kasvunvaraa mutta ei liikaa kuitenkaan. Ei muuten ollut mikään kovin leveä malli vaan aika napakka.

Ihanat ilmeet neidillä. :-)

14 kommenttia:

 1. Kivan näköinen takki. Tuo vuoren ja hian yhdistäminen väärin on kyllä tosiaan klassikkovirhe.

  VastaaPoista
 2. Ihana huppari. Ja ihanaa, että annoit vanhalle hupparille uuden mahdollisuuden. Alempana oleva villalakki on kans upea!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa hytötykäyttöä!
  Ja tosi nätti huppari tuli :)

  VastaaPoista
 4. Ihana huppari! Mulla odottais samanlainen kaapissa uusiokäyttöä, ostin joskus kirpparilta ihan vaan tuon kankaan vuoksi.. :D

  VastaaPoista
 5. Vautsi! Hieno on vanhan kangas, mutta niin on lopputuloskin, ei tosiaan huomaa, että kahdesta osasta etukappale, ellei tiedä tihrustaa. Niin ja minä teen hihat yleensä aina noin, pukuihin, takkeihin ja huppareihin, ajattelen aina, että kyllähän tämän nyt jo oikein muistan ja lopputulos juuri tuo..

  VastaaPoista
 6. Tosi kivan pirtsakka huppari! sopii värien puolesta tosi monien vaatteiden kanssa.

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia kovasti kehuista! Kiva että tykkäätte! Mä luulen että kesemmällä tuo huppari on kovassa käytössä takin virassa. Eihän sitä raaski takin alle laittaa piiloon. :-D
  "Ihanaa" että muutkin tekee samanmoisia ajatusvirheitä. :-)

  VastaaPoista
 8. Ihanan oot saanu tehtyä hupparista! itekkin ajattelin kokeilla samaa hupparinkaavaa! kuhan saisi kaaavat tehtyä!

  VastaaPoista
 9. Ihana! Ja kierrätysompelukset lämmittää aina mieltä. Meillä käytetään sen verran loppuun vaatteet (ja kun sukupuoli ei ole lapsilla sama) että harvoin niistä enää mitään saa, mutta kirppiksiltä tulee halvalla ostettua "kankaita".

  Mulle oli muuten raskaana ollessa aivan käsittämättömän vaikeaa ommella vuoritettu takki. Tai lähinnä nuo hihat. Ompelin valehtelematta 6 kertaa hihat kiinni enkä silti saanut niitä oikein. Päädyin lopulta ompelemaan ne käsin :D

  VastaaPoista
 10. Olen nyt muutaman tunnin pähkäillyt tuon saman ongelman kanssa, että miten hihan vuoritus ommellaan kun minun hupparin hiha näyttää ihan samalta kuin tuossa kuvassa. En ymmärrä! Sattumalta sitten googlen kautta löysin tämän sinun postauksen..:) Osaatko selittää tuota ompelua, että miten ne hihat pitää asettaa?

  VastaaPoista
 11. HV: Laitoin ensin hihan vuorineen niinkuin sen kuuluu lopulta ollakin. Sitten vedin hihan päällisen ja vuorin välistä helman kautta ulos niin että resori jää sinne väliin "putkiloon". Älä päästä karkaamaan! Sitten vain ommellaan reuna ympäriinsä. On vähän haastava ommella kun hiha kiertyy mutta onnistuu. Sitten vain hiha takaisin paikalleen vuorin välistä. Tajusitkohan nyt ollenkaan. Kovin hankala yrittää selittää... :-/

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)