21. helmikuuta 2011

Nukku-Pöllö

Sienikangasteema jatkuu. Nyt syntyi yömekko Mocking bird, koossa 92. Kaava Ottobrestä 6/09. Ekstraksi mekkoon piti saada taas metsäneläin. Tällä kertaa koristukseksi hyppäsi uninen Nukku-Pöllö. Lottis kun on ihastellut minun yöpaitaani jossa on pöllöjä. Neidille piti sitten saada oma.

Ettei mekko liian vaaleanpunaiseksi menisi, tein hihat sinisestä sienikankaasta. Resorit sitten herkullista pinkkiä. :-)

Pöllön aplikoin kiinni hunajakenno-ompeleella vähän matkan päästä pöllön reunasta. Pallokangas on trikoota. Ompelin ensin ruumiin ja sitten siivet päällimmäiseksi. Silmät ja nokka on myös ommeltu ompelukoneella. Koneessa kun oli tuollainen silmäripsien näköinen ommel. Sopii hyvin nukkuvalle pöllölle. :-D Nokka on suoralla jousto-ompeleella ommeltu.

Sovittamaan kun päästiin niin totesin että tästähän tuli todella reilu. Eihän pieni reiluus kyllä yömekossa haittaa mutta silti. Helma laahaa melkein maata.

Hihoissakin on mittaa reilusti. Pituus olisi riittänyt vaikka ilman resoreitakin.No onpahan kasvunvaraa. Ei jää ihan heti pieneksi. :-D

Neiti halusi makoilla mallina. :-)

Neiti tykkäsi kyllä kovasti uudesta yömekostaan. Ehkä jo ensi yönä testataan tositoimissa.

Tästä näkeekin tuon helman pituuden. Onneksi ei ollut yhtään pidempi, sitten olis mennyt jo jalan alle. :-)

4 kommenttia:

  1. Söpö yöppäri:) Olen kanssa miettinyt, että josko kesäksi tekisi nuorimmaiselle tuolla kaavalla yömekon. Vielä en ole saanut päätettyä, että onko se liian "hankala" päällä yöllä pyöriessä. Kerropa myöhemmin käyttökokemuksia; onko helmat kiertyneenä korvissa ;)

    VastaaPoista
  2. TanttaRalla: Parin yön kokemuksella voin sanoa että mekko ainkin noin levottomalla nukkujalla kiertyy ja nousee kyllä ylös. Kätevämpi olis kokopuku tai sitten joku viritys jossa olis vaikka bodyosa pitämässä mekon edes jotenkin paikallaan. Sellaisen yömekon näinkin yhdessä 70-luvun käsityölehdessä. Pitää varmaan kokeilla sellaista. Tuollainen yömekko kun on jotenkin niin kiva pienellä. :-)

    VastaaPoista
  3. Moi, etsin käsityöblogeja ja tulin sitäkautta tänne :) Ihana yömekko! Itse suunnittelin, jos tekisi myös jonkinmoisen yövaatteet tytölle. En ole vielä miettinyt sen enempää, että millaisen, mutta eiköhän sitä joskus jotain synny :D Nettikaupat on täynnä ihania kankaita ja tekis mieli tilata kaikki! :D

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)