25. maaliskuuta 2012

Norsuanorakki

Eilen illalla sain valmiiksi kuoritakin tai anorakin tai miksi tätä nyt kutsuisikaan. Tämä on siis ihan ohut takki puuvillavuorella. Päällikankaana norsupitoista pul-kangasta jonka sain tuttavaltani. Sain häneltä ison pussillisen kestovaippakankaita vaihtamalla pariin kuosikankaaseen ja tämä ihanuus oli siinä kassissa myös. Päätin tehdä siitä takin. Kangasta kun oli täysleveä pala. Tätä ihanaa kuosia mielellään esittelee näkyvämminkin kun vain vaipoissa. :-)

Anorakkimallisen takin kaava löytyi Ottobrestä 4/10 Jänis-anorakin nimellä. Koko 80. Tätä kaavaa katselin toteutusmielessä jo heti kun lehti ilmestyi mutta niin vaan aikaa vierähti ennenkuin takki pääsi työn alle.
Takissa etupuolella tasku ja suojaava huppu. Kangas ei ihan riittänyt huppuun asti joten laitoin hupun sivukappeleet sitten ruskeasta pul-kankaasta. Kaavasta poiketen jätin laittamatta toiseen sivusaumaan vetoketjun joka sinne oli pukemista helpottamaan laitettu. Pukeminen onnistuu kyllä ilmankin.
Linkkaanpa tähän edellistalvisen pul-takin myös jonka tein Lottikselle ja täältä löytyy myös kummipojalle tekemäni takki. Hyvin on toiminut pul-kangas takissa joten hyvillä mielin uskalsin toisenkin tuosta kankaasta tehdä. Tarkoituksena on tehdä Lottiksellekin uusi pul-kankainen takki kun tuo leppistakki on jo jäänyt pieneksi. Tällä kertaa teen Lottiksellekin sitten tälläisen ohuemman version.

Tasku lähempää. Tähän olis pitänyt laittaa tarrakiinnitys mutten laittanut minkäänlaista. Taskulle tuskin tulee kovin suurta käyttöä joten menee kyllä näin. Jos taskuun jotain tulee laitettua niin pysyy se tuolla läpän alla aika hyvin näinkin. Kettuliinin vain ompelin läppään.

Halkion ompelussa taisin jotenkin mokata. En vain ymmärtänyt lehden ompeluohjetta enkä saanut sitä siististi. Alareuna jäi epäsiististi ja kangas tahtoi ruttaantua väkisellä.  Päätin sitten tuohon alareunaan laittaa tuollaisen kangasmerkin jottei pahin näy.
Kiinnitykseksi laitoin ohjeen mukaisten tarrojen tilalle kam-nepit. Sattuivat olemaan melkein tismalleen vihreiden norsujen väriset.

Huppu nousee ylös ja on hyvin suojaava. Hupun sisästä pilkistää vihreä sydänpuuvilla jolla kauttaaltaan vuoritin takin. Pirteä turkoosi resori reunustaa huppua.

Hihansuissa samaa turkoosia resoria. Hiharesorit on aika pitkät ja kaksinkerroin tarkoitettu pidettäväksi.
Hihat on raglan-mallia.

Takaapäin takki näyttää tältä. Paaaaljon norsuja! :-)

Sovituskuvaa keväisessä säässä. Huppu on tosiaan aika suojaava. Hihoissa mittaa mukavasti eli menee varmasti vielä syksylläkin.

Taskua ei kyllä erota ollenkaan. Tämä malli ei muuten ollut mitenkään erikoisen leveä, varsinkin kun jätin laittamatta sen pukemista helpottavan vetoketjun sivusaumaan. :-)

Vähän takaapäinkin kuvakulmaa.

Aika soppeli takki ja niin suloinen. Tästä tuli oikein kiva.
Nyt tarttis housut sitten vielä ommella anorakin kaveriksi ettei tartte villahousuja takin kanssa pitää niinkuin sovituskuvissa. :-D Vahvempi vedenpitävä kangaskin mulla jo olis kun vaihtareilta sellaista sain. Saumateippi vielä uupuu kun unohdin sitä käydä hakemassa. Pitää varmaan huomenna lähteä sitä hakemaan...

19 kommenttia:

  1. Upea anorakki! Onkohan tuota kuosia ollut joustiksena tai trikoona joskus! Hurmaavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut joustiksena Hanna. Myllymuksujen kangasta mutten tiedä onko sitä enää myynnissä.

      Poista
  2. Ihana! Minäpä tulen joku päivä teille nepittämään.

    VastaaPoista
  3. Söpönen! ps. blogissani on sinulle tunnustus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika tunnustuksesta. Yritän vastata siihen pian. :-)

      Poista
  4. Hieno takki!! Itse mietin pitkään kummasta kuosista teen takin tuosta vai siitä ruskea pohjaisesta kukasta.. päädyin lopulta kukkaan. Onneksi mulla on tätä kuosia joustiksena :)

    VastaaPoista
  5. Ihanan iloinen anorakki! Tuo Myllymuksujen norsukuosi on vaan vuodesta toiseen niin valloittava!

    VastaaPoista
  6. Vautsi! Todella hieno. Itsekin olen kyseistä kaavaa joskus katellut, että vois kokeilla. Nythän mun on pakko kokeilla, kun sä teit siitä noin upean.

    VastaaPoista
  7. Oon just tällä viikolla piirtänyt ton kaavan, hyvä nähdä kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän sattui. :-) Kerro mullekin miten ymmärrät tuon halkion tekemisen. Minä en sitä oikein meinannut tajuta. Voinee kyllä johtua siitäkin että iltamyöhällä sitä yritin ommella... :-D

      Poista
  8. Todella huippu ja varmasti lapsen päällä kuitenkin mukavan notkea :)

    VastaaPoista
  9. Tosi kivan näköinen! Tilasi itsekin pul-kankaita juuri tarkoituksena tehdä meidän pikkutytöille takit :)

    VastaaPoista
  10. Wautsi! Onpa hieno ja pirteän näköinen takki=)!

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)