11. huhtikuuta 2011

Takki ja täkki

Toinen pul-kankainen takki syntyi kummipojalle 3-vee lahjaksi. Tässä päällikankaana ihana Finnskog-kuosi joka mielestäni erittäin hyvin sopii vaatteeksi. Kuviot kun ovat vain yhteen suuntaan oikein päin.

Tässäpä koko komeus. Kaavana Isola-Niemisalon Lasten vaatteita-kirjasta löytyvä ulkoilutakki muunneltuna. Koko noin 100. 
Samaisesta kirjasta olen tehnyt jo haalarihousut, ja henkselihousut. Nyt tuli sitten testattua tämä takkikaavakin.

Taskut rajoittuu sivusaumoihin. Tein taas tuplataskut eli ne on ommeltu pusseiksi ja vuoritettu fleecellä.
Hihansuissa kuminauhat. Hihan sisästä pilkistää pikkuisen ärtsyn pinkkiä vuorikangasta jota  laitoin hihoihin pukemista helpottamaan. 

Vetoketju onnistui lopulta oikein hyvin. Pari kertaa jouduin purkamaan kun se ei tuolta yläpäästään meinannut asettua siististi ja tasaisesti sitten millään. Lopputulokseen kuitenkin olen erittäin tyytyväinen. Onnistui paremmin kuin leppistakissa.

Sisäkankaana vihreää fleeceä Eurokankaan laarista. Hihoissa lisänä se vuorikangas. 

Huppu kolmesta palasta. Edessä otsalla kuminauha että pysyy paremmin päässä.  Niskassa ripustuslenkki. Se on jostain jemmaan otettua nauhaa.

Takana näkyy paaaljon metsäneläimiä. :-)
Sovituskuvia ette nyt sitten saakaan ihailla. Sopivaa sovittajaa kun ei meiltä löytynyt. Tämä oli kuitenkin omistajalleen oikein sopiva. Pikkasen kasvunvaraa hihoissa, helma sopivan pitkä. Lisäksi ainakin kummipojan äiti tykkäsi kovasti. Kummipoika keskittyi enemmän  pikkuautoon ja liikennemerkkeihin jotka kuului myös lahjaan. :-) 
Näitä on niin kiva ommella, kenellehän sitten takin tekisin.... Haluaisko joku? :-D

Lopuksi kirpparilöytö. Täkki, tai siis oikeastaan makuupussi. Ajattelin kuvata tuon takin tämän kirjavan puolen päällä ensin mutta tämä oli "hiukan" liian levoton kuvausalusta. :-) Kuvat on otettu sisäpuolen kankaan päällä ihanan ulkopuolen sijasta. :-)
Löytö kierrätyskeskuksesta. Ei ihan halpa kun maksoi kolme euroo. :-) Kierrätyskeskuksen hinnat on vähän nousseet. Ennen siellä maksoi melkein kaikki vain kymmeniä senttejä. :-D Tästä tulee ensi talveksi jotain jollekin. En ole vielä päättänyt. Ehtii ennen ensi talvea ajatus muhia. Makuupussin pinta on jotain keinokuitua eikä puuvillaa/lakanan tapaista. Ehkä siis vähän kestävämpää kuin peruspuuvilla. Katsotaan mitä tästä raaskin tehdä. Syksymmällä selviää mihin päädyn, nyt odotellaan kuitenkin ensin sitä kesää. :-)

6 kommenttia:

  1. Tää takki on on kyllä hieno. Minä vasta haaveilen takin teosta. Kangaskin ois jo valmiina, sopivan värinen fleece on vielä hankintalistalla. Ja erityisesti tarvittais aikaa.

    VastaaPoista
  2. Hieno takki!! Täytyy kyllä käydä kirjastossa lainaamassa tuo "Lasten vaatteita" -kirja, niin hienoja ompeluksia täällä näkyy.. :) Ja tilasin juuri kosteutta hylkivää autokangasta, jos vaikka tekisin siitä pojalle takin!

    VastaaPoista
  3. Upea kirppislöytö ja tosi hino takki!!!

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)