4. huhtikuuta 2011

Pikapaita ja -hame

Ompelutti niin vietävästi ja mieli teki ommella jotain yksinkertaista ja nopsasti valmista. Yhden illan pikaompeluksena syntyivät sitten  testipaita ja hame.

Kadonnut nappi-blogissa oli tehty kahdesta kappaleesta ommeltu kimonopaita, tai oikeastaan kaksi, täällä (skrollaa alas) ja täällä. Ihastuin malliin ja halusin myös kokeilla vastaavaa. Se näytti istuvan niin hyvin päälle ja on niin ihanan yksinkertainen. 
Piirtelin kaavat paitaan Lottiksen yhtä paitaa apuna käyttäen ja leikkelin palat lörpästä trikoosta. Tässä on nyt sitten ihan oma kaava siis. :-) Esikuvaansa verrattuna hihalinjat eivät ole aivan yhtä väljät ja helmaa levensin tunikamaisemmaksi.
Hihansuihin ja pääntielle resoria, halusinhan nopeasti valmista ja minä vaan tykkään tuollaisesta ihan vaan yksinkertaisesta resorireunasta. Resorin olen joskus ostanut kirpparilta, sieltä tarttui mukaan säkillinen erilaisia resoreita halpaan hintaan joskus.

Hame sitten. Oikeastaan tämä syntyikin ennen tuota paitaa ja sitten teki mieli tehdä hameeseen sopiva paitakin. :-) 
Hame onkin kierätysompelus. Alapuolella näkyy hameen aihio, kokoa 80 oleva liivimekko. Tykätty mekko joka vain oli jo liian pieni yläosastaan. Leikkelin kainalon alta yläosan irti, ompelin pätkän resoria renkaaksi ja surautin saumurilla kiinni leikkausreunaan ja voila, mekosta tulikin hame. Suloinen mekko sai jatkoaikaa hameena.

Näihin piti nuo upouudet KettuLiini-merkitkin ommella. Hameessa merkki takana resorin reunassa, paidassa etupuolella helmassa. Hyvin sopivat pikkuiset merkit pieniin vaatteisiin. 
Kiitoksia muuten runsaista kommenteista nimilappuihin liittyen. Kiva että tykkäätte merkistä ja nimestä. :-)

Neiti poseerasi taas mielellään. Niin hame kuin paitakin näyttivät oikein hyvältä päällä. Pituutta paidassa mukavasti ja istuu mainiosti. Hihansuutkin on sopivan napakat.

Hameenhelma mukavan reilun mittainen. Menee varmasti pitkään. Voi kun se kesä ja hamekelit jo tulisivat...

Hieno on, tuumaa malli ja taputtaa massuaan. :-)

6 kommenttia:

 1. Ihanan helpoilta vaikuttavat vaatteet :)

  VastaaPoista
 2. Hienot on vaatteet neidillä. Ja kiva nähdä merkit ommeltuna vaatteisiin. Menikö niistä muuten tulleja kun tilasit?

  VastaaPoista
 3. Meeri: Ei mennyt tullin kautta. Ihan lähipostiin tulivat. Paketin päälle oli kirjattu arvoksi 20 dollaria. :-)
  pivikki: Todellakin nämä oli helpot ja kuitenkin niin hyvän näköiset. Mieli tekis tehdä lisää noita paitoja vähän erilaisilla hihoilla ja päänteillä.

  VastaaPoista
 4. Hauska et sait inspistä siitä mun paidasta :)Itsekin tykkään hirveästi siitä mallsita ja niin nopea ja helppo.Myös mun sisko ihastui siihen malliin ja tein sillekin lyhythihaisena sellaisen,joten toimii myös aikuisella. :)

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla että tuo malli toimii aikuisellakin. Taisin pikkuisen koukuttua tuohon paitamalliin. Käy pian niin että koko peheellä on kohta tuollaiset paidat. :-D

  VastaaPoista
 6. Onpas kesäinen setti! Enää ei puutu kuin 20 astetta lämmintä. ps. blogistani löytyy sinulle jotain

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)