8. huhtikuuta 2011

Isolle pojalle paita

Leepertti halusi itselleen paidan basiliskin kuvalla. Pyysin sitten häntä piirtämään kuvan otuksesta ja sovittelin sen aplikaatioksi paitaan. Kovin mieluinen paita tästä tulikin ja omistajasta onnellinen. :-)

Kangas joustofroteeta Eurokankaasta. Tätä kangasta oli saatavilla myös vihreänä ja keltaisena mutta kun minä kauppaan asti pääsin oli tätä mustaa enää vain jäljellä. No ihan kiva on tämäkin väri ja Leepertille kelpasi vallan mainiosti. Ajattelin tuosta kankaasta tehdä vielä Helmerillekin haalarin, kangasta kun vielä jäi. Saa toinenkin perheen poika samasta kankaasta jotain. Siis jos masuasukki nyt sitten on poika niinkuin on luvattu. :-D
Resori ja vihreä ruutukangas aplikaatiossa Lasten Metsolasta. Muut aplikaatiopalat jämäpaloja.
Kaavana paidassa Ottobren Beat lehdestä 3/10. Koko 146. Tuli sopivan rento hoikalle pojalle. Taidan samalla kaavalla tehdä lisääkin. Pikkuisen pituutta helmaan voisin lisätä.

Lähikuvaa aplikaatiosta. Tämä onnistui aika hyvin. Jossain kohtaa siksakki vähän kiemurtelee mutta harjoittelua vain lisää niin alkaa tulla tasaisempaa jälkeä. Hampaat on muuten fleeceä ja ne on tikattu suoralla ompeleella valmiin kuvan päälle viimeiseksi.
Huomaatteko muuten virheen kankaassa basiliskin oikealla puolella? Huomasin sen itse kun olin jo palat leikannut. Tuollainen viiru menee tuossa etukappaleen halki. Annoin sen olla että kangas riittää vielä niihin haalareihinkin. Ei sitä kyllä vältämättä huomaa jos ei kiinnitä huomiota. Ainakaan Leepertti ei meinannut hoksata. :-)

Tykkään hihansuista kun ne on tuollalailla "sisässä". Kivat!

Poseerauskuvia kamalalla taustalla. Meidän takaterassi kun on muuttunut romuvarastoksi talven aikana ja siellä on kaikenlaista kummallista tavaraa. :-(
No keskitytäänpä kuitenkin paitaan. Mukavan istuva paitamalli hoikalle pojalle. Kerrankin Ottobren kaava ei ollut superylileveä. :-)

Takaviistosta näyttää tältä. Oikein sopiva. Hihassa näkyy KettuLiini-merkki. Taisi tuolla ekassa kuvassa näkyä tuo merkki paremmin.
Merkistä puheenollen, mihin te mieluiten ompelisitte tuon merkin? Helmasauma, niska tai hiha on paidassa ehkä minusta luonnollisimpia. Housuissa takasaumassa, ehkä lahkeessakin. Kertokaa ihmeessä mielipiteenne. Olisi kiva kuulla mihin muut merkin laittaisi. :-)

3 kommenttia:

 1. Ihana paita! Minulla merkit helmassa, housuissa taakse.

  VastaaPoista
 2. Hieno!
  Mulla tahtoo merkit aina unohtua :D, niit sit lisäilen milloin minnekkin ommellen.
  Toi on niin nätti merkki että näyttänee misvain hyvält :)

  VastaaPoista
 3. Vau, onpa hieno paita! Itsellä tulee hyvin usein laitettua helmaan, näyttää kyllä tosi kivalta hihassakin.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)