6. huhtikuuta 2011

Sipulihattu

Unipussin ja pipon jälkeen lankaa jäi vielä mukava nökkönen. Törmäsin kivaan ohjeeseen, ja kun langan värikin oli oikein sopiva aiheeseen, päätin kutoa itselleni jämistä pipon. Kuvan piposta löysin Titityyn Villavoimalasta. Nimenä Sipulihattu jonka ohje löytyy Ravelrystä ilmaiseksi. Kaavio on tosin englanniksi.
Lankana siis Cascaden jämät, väri straw. Puikkoina 5:sen pyöröt.
Tämä oli ensimmäinen kutomukseni jossa piti kaaviota seurata ja hetken sainkin päätäni raapia että mitäs nämä merkinnät oikein tarkoittaakaan. Onneksi on netti keksitty ja hakukoneet. :-) Ihan helppo ohje lopulta oli ja kuvio tehtiin ihan vain lisäyksillä ja kavennuksilla sopivasti että saatiin tuo sipulikuvio.

Lilli otti päänuppikuvat. Tykkään tuosta piposta täysillä ja se onkin nyt ollut kovassa käytössä. Vähän lämminhän se alkaa jo kohta olla kun on täyttä villaa tuo lanka mutta tehdäänpä keväisempi päähine sitten kohta. Kivasti tulee tuossa nuo kavennukset päälaelle.
Pipo on vähän mallia lörppä ja tykkään itse pitää sitä noin reuna taitettuna. Näytti minusta vähän hassulle suorana. Menee siis isompitukkaisellekin mukavasti. :-D

3 kommenttia:

 1. hauska malli, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Minäkin tykästyin, täytyy käydä laittamassa ohje ylös =)

  VastaaPoista
 3. Onpa kivannäköinen malli, täytyy varmaan kokeilla. Ja onneksi kävin Villavoimalasta katsomassa, sieltähän se ohje löytyikin. En handlaa tuota Ravelrya sitten yhtään...

  Alempana ollut vaippatuunaus oli hyvä idea! Harmi vaan ettei meillä enää mahdu nuo vimset...

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)