21. huhtikuuta 2011

Fihreet farkut


Ompelin sitten farkut Leepertille. Kuvissa värit on kyllä haaleemmat kuin luonnossa.  Jotenkin näiden aloittaminen tuntui kovin työläältä mutta eipä siinä sitten kauan mennytkään kun ompelemaan alkoi. Jostain syystä vain olen mieltänyt farkkujen ompelun hankalaksi hommaksi.

Kauheen rumasti ovat kyllä kuvassa. Kuvat piti ottaa pikaisesti kun pikuneiti just heräsi päikkäreiltään kun menin terassille kuvia ottamaan. Farkkukangas on Eurokankaasta. Ostin tätä samaa kangasta myös parissa muussa värissä kun on ihan hauskaa kangasta, kaksipuoleista. Toinen puoli kankaasta on vihreä ja toinen kellertävä. Käytin kangasta housuihin molemmin päin. Sai vähän pirtsakamman fiiliksen.
Kaavana Ottobrestä 6/10 Paperback Writer. Piirsin suurimman koon 140 pidennetyillä lahkeilla meidän hoikkeliinille ja sovitusvaiheessa sain todeta että liian kapeat tuli. Tämä on vallan ihmeellistä ottaen huomioon että yleensä Ottobren kaavat on olleet reiluja. Mitatkin oikein otin ennen kaavan piirtoa ja silti tuli kapeat. Myönnettäköön että housut oli kaavoitettu joustavalle kankaalle ja tämä farkku taas oli joustamatonta mutta sen takia piirsinkin suurimman koon vaikka vyötärönympärys viittasi ollut numeroa pienempään.
Sopivaksi housut muunsin lisäämällä noin 3 cm:n kangassuikaleen sivusaumoihin. Näkyykin tuossa ekassa kuvassa tuo suikale. Tuli soppelit ja tosi hyvin istuvat housut. Haaveilin että olisin samaa kaavaa käyttänyt kesähousuihin/shortseihin mutta taitaakin mennä nyt sitten ehkä kaava vaihtoon. No mietiskellään sitä vielä.

Taskut vuoritettu ihan vaan puuvillalla. Kivan efektin antaa tuo erivärisen puolen käyttäminen tehosteena.
Farkkunappeja en muistanut ostaa, niinpä suosikkini kam-nepit saavat hoitaa nappien viran. :-)

Pakolliset poseeraukset sitten.
 Hyvän näköiset housut näistä tuli vaikka joutuikin muokkaamaan matkan varrella. Tuo suikale tuolla sivussa antaakin mukavasti ilmettä housuille.

Tässä näkyykin tuo suikale koko komeudessaan.

Edestä....

.....ja sitten vielä takaa.

Tämmöiset tällä kertaa. Piakkoin sitten ihan pienten vaatteita tulossa kunhan saan vauvalahjuksen ensin omistajalleen.

5 kommenttia:

 1. Tosi kivat ja hyvin istuvat farkut! Hienot!

  Mua laiskottaa farkkujen ompelussa lähinnä se, että haluaisin niihin tikkauksia, ja niitä varten (tikkauslangalla tehtynä) joutuisi säätämään joka välissä koneen asetuksia uusiksi.

  VastaaPoista
 2. Todella hienot farkut!!!
  Mä kans koen jotenkin farkkuje ompelun vaikeaksi, vaik ikinä en ole edes kokeillut :D

  VastaaPoista
 3. Kivat farkut! Ja ottobren kaavat ovat kapeammat kun aikasemmin, ollut jo muutamassa viimeisessä lehdessä;)

  VastaaPoista
 4. Kivat housut, pitäisiköhän ihan tilata tuo lehti, noilla kaavoilla voisi meidänkin laiheliinille saada sopivat housut.

  VastaaPoista
 5. DreamHost is ultimately one of the best web-hosting provider for any hosting plans you require.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)