28. maaliskuuta 2011

Tässäpä sitten ne haalarihousut

Nämä valmistuivat jo lauantaina, eilen sain kuvattua ja olivat jo testikäytössäkin. Malli sama kuin niissä testipöksyissä. Lahkeisiin jätin reilummasti pituutta ja vuoritin pökät kauttaaltaan.

Kankaana näissä Eurokankaan ulkoilukangas Wertex nimeltään. Sellaista paksumpaa ulkoilukangasta. Ihan hyvän tuntoista käteen. Saa nähdä miten käytössä kestää.

Takaa näyttää tältä. Rypytys tuolla yläosassa ja kuminauhaa lahkeensuissa. Jotain hiutaletta vaan on linssissä, pahoitteluni siitä.
Vetoketju on kierrätyskamaa, samoin olkaimet. Vetskari on Lillin vanhasta koulurepusta talteen napattu, henkselit taas Kalervon teosta yli jääneet Rukan kurahousujen olkaimet. Olisin halunnut tehdä näihinkin sellaiset ihanat olkaimet kuin niissä testipöksyissä mutta päätin kuitenkin hyödyntää nuo olemassaolevat ja kiinnitykseltään toimivat valmiit olkaimet.
Vetoketjun ompelua sain hetken pähkäillä mutta sain sen lopulta kuitenkin siististi ommeltua ilman päällitikkauksia. Ompelin ensin vuorin ja päällisen valmiiksi ja sitten vasta aloin ajattelemaan vetskaria, Oliskohan se onnistunut helpommin jos olisin heti ekana ommellut vetoketjun ja vasta sitten ommellut palat kasaan? No täytyy testata sitäkin tapaa.

Sisäpuoli näyttää tältä. Samaa pinkkiä fleeceä kuin leppistakissakin on tuo yläosa, alaosassa liukas vuorikangas (joka vähän pilkistää tuolta) ja sen alla fleece.

Pepussa kaksinkertaisena tuota  ulkoilukangasta pyöreänä "paikkana"....

....samoin vahvikkeet polvissa. Ompelin tiheällä siksakilla nuo palat reunoistaan kiinni ja tikkasin suoralla sitten tuolta keskempää kiinni. En siis taittanut nurjalle saumanvaroja. Aika näyttää tämänkin kestävyyden, kangas kun tuntuu olevan jonkin verran rispaantuvaa.

Neiti poseerasi taas possun kanssa. Se tuntuu olevan nyt kiva kaveri. 

Edestä näyttää tältä. Lahkeet on sopivasti vähän reilut. Hyvin menee 98 kokoiseksi väitetyt housut jo 92 kokoa enimmäkseen käyttävälle.
 Ajattelin että lisään tuonne lahkeisiin vielä reikäkuminauhaa ja napit tarvittaessa, vielä pysyy lahkeet alhaalla ilmankin.

Takaa näyttää tältä. Tosi tyytyväinen olen näihin pöksyihin. 

Kokonaisuus takin kanssa sitten näyttää tältä. Aikaskin söpö lopputulos, eikös?

11 kommenttia:

  1. Tosi hienot housut ja niin siististi tehty!

    VastaaPoista
  2. No oletpas jaksanut hienot housut ja takin tehdä. Oikein kauniilta ja siistiltä näyttävät =)

    VastaaPoista
  3. Hurjan söpö setti! Upeaa jälkeä :)

    VastaaPoista
  4. Tosi hienot housut, siisti työnjälki ja kertakaikkian upea setti!!!

    VastaaPoista
  5. Mahottoman hienot on! Taidankin ottaa vähän vinkkiä noista housuista omalle tytölleni, kun kangaskin on jo hankittuna.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille! Olette ihania. :-)
    Lainaa Talvikki vain ihan vapaasti vinkkiä. Kiva nähdä sitten sinunkin tekemät pökät!

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)