8. kesäkuuta 2012

Aaltoja päin helmat hulmuten

Edellisessä postauksessa vilahtikin tuo Lillin ankkapaita. Nämä on olleet luvattoman kauan leikattuna ja nyt rykäisin ne valmiiksi. Isoille koulukkaille siis paidat vaikka se koulu ehtikin jo loppua. :-) Kovin mieluiset tuli. Harmittaa oikein kun en saanut aiemmin aikaan näitä tehdä valmiiksi asti.
Ihanan silmiäsärkevät kankaat JNY:ltä.

Leepertin paidassa aalloilla keinuu merirosvolaiva. Paita on kuvassa ihan miten sattuu. :-D Laiva on Velours motive-kuva eli siis silitettävä koristekuva. Kuva tilattu Michas Stoffeckelta. Oli onni että löytyi tuollainen silitettävä kuva kun muuten olis joutunut aplikoimaan merirosvolaivan. :-D
Kaavana paidassa paljon kehuttu More grey koossa 146 Ottobrestä 4/11. Vallan hyvä kaava ja aika kaponen jopa tuolle rimpulalle Leepertille. Helmaa on jatkettu jonkin verran.

Lähikuvaa tuosta laivasta. Alaosa on tuolta aalto-osuudelta kaksinkertainen. Tikkasin suoralla ompeleella aaltoa myötäillen aallot kiinni pohjakankaaseen. Oli muuten homma ommella noita ääriviivoja pitkin kun ne tekee noin tiukkaa mutkaa. Sai pyörittää kangasta muutaman kerran. :-D

Lillin paitaan hyppäsi aalloille keinumaan kylpyankka Lillin toiveesta. Se onneksi oli helpommin toteutettavissa aplikoimalla.
Kaavana paidassa tunikamalliin muokattu Frenchie Stripes koossa 170, tmäkin Ottobrestä, lehti 1/11. Kaavaa levennetty helmasta ja pidennetty.

Lähikuvaa ankasta. Silmänä toimii kam-neppi.

Lillin paidassa oli jujuna hauskat rypytetyt raglan-saumat. Hihan puolella on siis rypytys. Näyttää tosi hyvältä päällä ja istuukin mukavasti. Pääntiet, hihansuut ja helma huoliteltu molempien paidoissa peitetikillä.

Leepertti paidassaan.

Piti nousta seisomaan että näkyy paremmin. :-)
Hihat sopivan pitkät ja Leepertti kehui että helmakin kivan rielun mittanen.
Aallot on vaan tuossa etukappaleella.

Lilli pelleilee.

Poseeraavampi otos. Tässäkin niin hihoissa kun helmassa kivasti mittaa. Lilli tilas näitä paitoja heti lisää.

Raglansauman rypytystä.

Lopuksi ne helmat. Lillille tein kevätjuhlaan tällaisen yksinkertaisen mekon kirpparilta löytyneestä kankaasta. Ei mitään tietoo mitä tuo kangas on. Jotain vähän rypytettyä silkkimäistä mitälie. Nuo kukkaset on kirjailtu tuohon pintaan. 
Mekko on ilman kaava tehty. Periaatteessa  putkilo jonka yläosassa rypytystä. Rypytin siis ommellen koneelle kumilanka alalankana. Tein vielä hihakkeet jottei ole niin avoin ja ei pääse valumaan.

Lilli mekossaan. Tääkin on kovin mieluinen. Hihakkeista tuli oikein kivat.

Lähikuvaa hihakkeista.  Hihakkeet on kaksinkertaiset, ompelin ne putkiloiksi ja laskostin yläosaan sopivalle kohtaa.
Mekossa on myös vika joka näkyy kuvassa. Jostain syystä tuo sauma takana vetää takaosaa tuolla lailla ruttuun. Kevätjuhla tällä kuitenkin mentiin ja nyt on Lillillä pitomekkona, eli ei haittaa käyttöä. Pääasia että Lilli tykkää. :-)


4 kommenttia:

 1. Onpahan pirtsakoita paitoja! :)

  VastaaPoista
 2. Väriterapiaa!!! :)
  Kivasti yhdistetty tuo aaltokangas, vaikka melkoinen tikkaaminen ollutkin!

  VastaaPoista
 3. Löysinpäs tänne! (Ja muistin myös blogin nimen oikein, en alkanut etsimään 'väkertelyjä') ;)

  Olet kyllä tuottoisa tapaus! Jään odottelemaan laneilla aikaansaatujen ompelusten postausta :)

  N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä! Minäkin kävin jo blogisi kurkkaamassa ja liittymässä lukijaksi. :-)

   Poista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)