11. kesäkuuta 2012

Korjaamohaalarit

Viikonloppuna oli ompelulanit ja pääsin minäkin mukaan molempina päivinä muutamaksi tunniksi. Kauheen tuottelias en ollut muutamaan muuhun verrattuna. :-D 
Ulkovaatteita pienimmille oli tekeillä. Tämä haalari valmistui vetoketjun tikkausta vaille valmiiksi. Illalla tikkasin sen vetoketjun sitten kotona. Lottikselle ompelin siellä myöskin takkia, jospa sen saisin vaikka tänään valmiiksi.

Kaavana muokattu Gyntherin kotihaalari, sen saunapuvun perusteella muokkasin huppua isommaksi. Lisäksi muokkasin kaavan sivusaumattomaksi ja raglanhihaiseksi.
Kankaana Majapuun uusi ihana autokorjaamo-puuvilla. Tämä kuosi sopii meidän autoja harrastavaan perheeseemme vallan mainiosti. Leeperttikin kelpuutti tämän takkikankaaksi. :-) Kangas on mukavan jämäkkää puuvillaa. Jos jotain huonoa siitä haluaa hakea niin hieman liian vaalea on tuo pohjaväri, valkoiset osat ei meinaa erottua siitä.
Haalari resorit ja tuo keltainen rengasvetskarikin taitaa olla Metsolasta ostettu.

Vuorina haalarissa Jyskistä ostettua elukkapuuvillaa. Tää on niitä viiden metsin pakkoja. Huppuun laitoin kuitenkin vanhaa tyynyliinaa joka paremmin sopi väriltään haalariin.

Hemmis haalareissaan. Hemmiksen kasvoista näkee että meillä on hyttysiä ja paljon. Ovat mokomat syöneet pojan ihan ruvelle. :-(
Haalareista tuli oikein kivat. Nää saa toimia sellaisina parempina kaupustelu/kyläilyhaalareina. Kasvunvaraakin on muttei liikaa. Huppu on nyt oikein hyvä kun suurensin sitä hieman.

Seisoskelua assistentin kera.

Vielä takaapäin. Huppu on ihana kun se alhaalla ollessaan ylettää melkein tuonne peppuun asti. :-)
Lahkeisiin laitoin napakat resorit jotta jalat ei hukkuisi tuonne haalarin sisän kun niissä on vielä ylimääräistä mittaa. 
Jospa pian saan se Lottiksen takin valmiiksi. Palaan pian sen tiimoilta, toivottavasti. :-D

5 kommenttia:

 1. Hieno on! :D Minäkin halusin ommella haalareita pikkuiselle...

  VastaaPoista
 2. Nyt kyllä tyhmä kysymys: mikä on ompelulanit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelulanit eli ompelumaratooni tai ompeuseurat. :-D
   Kokoonnuttiin paikallisten ompeluhörhöjen kans viikonlopuksi ompelemaan koulun kässäluokkaan. Kaikki tekee omia juttujaan ja on paikalla niinku itselle sopii.

   Poista
 3. Söpö haalari! Hauska kangas ja ihanan mallinen huppu :)

  VastaaPoista
 4. Ihana ja varsinkin tuo huppu on mahtava. :)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)