4. kesäkuuta 2012

Hoopsia runoratsun kera

Pari teepaitaa ja runoratsu muunnettuna vaatteiksi. Runoratsu menikin kaikki. Pikkupaloja jäi joista pipoa tai ruokalappua ehkä sais. Ihanaa kangasta muuten. Niin hyvälaatuista ja pehmoista. :-)

Näihin paitoihin testasin paljon kehuttua Hoops-kaavaa uusimmasta Ottobrestä 3/12. Kokona on 104. On kapoinen ja hyvä kaava. Pituutta laitoin lisää, muuten oli hyvä sellaisenaan. Ohjeesta poiketen huolittelin hihansuut ja kaula-aukon resorilla kaitalehuolittelun sijaan. Tuli oikein kivat.
Kankaina punapohjaista robottia kangasvaihtareilta. Vaihtareilta sain tuota samaa mustalla pohjalla myös. Siitä pitää tehdä Hemmikselle kesäpaita. Koska robottikangasta oli aika vähän, hihoihin laitoin kalastavien karhujen raitaa joka sopiikin hyvin kaveriksi. Resoriksi valikoin turkoosin joka on melkein samaa kuin raitakankaassa.
Liikennemerkkikangas Eilen-designiltä. Sille kaveriksi vaaleanpunainen resori.

Runoratsu muuntautui Hemmikselle haalareiksi. Resori aiheuttikin päänvaivaa. Päätin lopulta laittaa ihan poikkeavan värin, limen joka on luonnossa kirkkaampi kuin kuvissa. Ehdolla oli myös turkoosi, punainen ja oranssi.
Kaava on oma. Mallia otettu vähän Meandin sydänpyllyhaalareista. Nämä on Pikkukiisken innoittamana sujautusmallia eli olkaimet yhtenäiset ja koko lapsi sujautetaan kaula-aukosta sisään. Samalla tyylillä tein talvella nämä haalarit, niistä vain tuli todella napakat leveydeltään ja nyt niitä ei enää päälle tahdo saada. Nyt alkaa olla kaava kohdallaan ja näitä vois nyt tehtailla enemmänkin, myös niitä kesämallisia lyhemmillä lahkeilla.

Lähikuvaa yläosasta. Kettuliini rinnassa. Resorit on aika leveät. Pikkasen vois seuraaviin tehdä kapeemmat.
 
Lottikselle Runoratsu muuttui mekkoseksi. Tämänkin kaava uusimmasta OB:stä, Little Roses koossa 104. Mallissa oli tosi paljon laskoksia ja kaava todella leveä. Mun piti kaavaa kaventaa reilusti kankaan riittämisen vuoksi joten etu-ja takakappaleista tuli ihan suorat ilman laskoksia. Ihan kiva näinkin. Pitää kyllä tehdä ihan puuvillasta sellainen kaavan mukainen mekko, ehkä tosin kuminauhalla rypyttäen kun en välttämättä halua tehdä niitä työläitä laskoksia.
 
Hihat mekkoseen tein mangonkeltaisesta sydänvelourista. Sopii aika lailla justiinsa runoratsun keltaiseen.  Mekko kaipasi jotain jujua joten ompelin etumukseen koristeeksi vielä napin joka on samaa sävyä kuin heppojen ääriviivat. Napin alla pätkä samettinauhaa rusettina.

Ja poseerausta irvistellen. :-D
Tästä robopaidasta tuli heti Lottiksen lemppari. Tää Hoops on kyllä kivan  tyttömäinen malli.

Toinenkin kädet levittäen. Näkyy tuo hihansuun pussitus hyvin.

Liikennemerkeistä yks kuva.

Oikein kunnon poseeraus heppamekossa. Pääntie on ehkä hitusen iso mutta menee näinkin.

Mekko istuu yläosastaan kyllä hyvin ja levenee alas kunnon helmaksi. Oikein kivat hihat.

Hemmis hepoissaan. Näistä tuli oikein sopivat. Lahkeissa sopivasti ylimääräistä eivätkä ole liian makkarankuoret jotta pukeminen onnistuu hyvin.

Jotenkin edestä napattu kuva. Kuvaaminen alkaa olla jo aika haasteellista pikku termiitin kanssa. :-)

Vielä takaapäin. Hyvin istuu päälle. :-)

4 kommenttia:

 1. Ihania!!

  Mun blogssa kuvia Kokeshi doll mekosta laskoksilla, se pienten malli mutta pidensin 92cm kaavaa. Ei ollut helppo kun tällainen aloittelija olen ;)

  Piirsin myös Hoopsin kaavat, täytyy pian päästä kokeilemaan :) niin kivalta näyttää!

  VastaaPoista
 2. Kävin kurkkaamassa blogissasi ja hyvältä näyttää tekemäsi mekko. Tuo malli on hauska laskoksineen, melkein vois kokeilla tehdä tuonkin niinkuin sinä olit tehnyt. Saas nähdä, tässä käy kuitenkin niin etten saa tehtyä kumpaakaan. :-D

  VastaaPoista
 3. Onpas kivan näköisiä, pitää itsekin jossain välissä kokeilla uuden Ottobreen sekä mekko- että teepaitakaavaa.

  VastaaPoista
 4. Ihana heppahaalari! En ole koskaan tykännyt nappien laittamisesta, mutta tämähän on kätsyn oloinen tekele.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)