29. kesäkuuta 2012

Hassuja pöksyjä ja haalareita, kesämallia tietenkin

Vaikka helteet tuntuvat tällä hetkellä kaukaiselta haaveelta,on pitänyt kesäisiä kamppeitakin ommella. Lyhyellä lahkeella syntyi parit haalarit Hemmikselle ja parit polvarit Lottikselle.
Nämä valmistuivat jo ennen jussia ja kuvasinkin silloin jo mutta sovituskuvia en ehtinyt ottaa. Nyt on kuvat kaikista ja tänne asti ne sain.

Lottiksen polvarit tai caprit, miten vaan. Molemmista tuli oikein hauskat. Tähtiset on velouria, salmiakkiruutuiset joustista. Jujuna tähtisissä eriparilahkeet ja sydänkoristeet, ruutuisissa palloiset taskut.
Molemmissa vyötäröllä resorin sisässä kuminauha.
Kaava näihin oma, alkujaan lähdin muokkaamaan Saimeista ja paljon ovat matkan varrella muuttunueet. Koko 104.

Salmiakkiruutuiset lähempää. Taskut on reilusti eri korkeudella. Piristeenä housuissa keltaista resoria. Sitä pilkistää myös taskujen alta.

Taskua lähempää. Kokeilin ommella resorisuikaleen ympyrätaskun reunaan ja tikkasin sitten taskun päältä kiinni niin että resori pilkistää pikkasen taskun reunan alta. Minusta tästä tuli oikein kivan näköinen. Lisäksi on aika helppo tehdä kun ei tartte kääntää taskun reunaa vaan siisti lopputulos tulee kuin itsestään.

Tähtihousut edestä. Näitä tuli oikein kivat paripuolihousut. Koristukseksi ompelin sydämet sellaisella pykäpisto-ompeleella.

Takana pepun kohdilla suunnilleen on toinen koristesydän.

Hemmikselle traktorihaalarit neuloksesta. Kankaasta juuri sain kesähaalarit tehtyä. Pipopalat vielä jäi. Leveys meni niin tiukille että saumanvarat piti jättää pois. Resoriksi valikoin oikein pirtsakan turkoosin.
Näissäkin oma kaava, sujautusmallia ovat ja koko 80.

Toinen versio kesähaalareista Hemmikselle. Näihin kokeilin tehdä tuollaiset hihakkeet kimonotyylillä, muuten kaava on sama kuin traktoreissakin. Oikein kiva tuli tästäkin. Edessä vinossa on nappilista jonka kautta nämä haalarit puetaan.
Kangas näihin on vaihtareilta saatua trikoota.

Nappilistaa lähemmin. Ompelin Kettuliinin tuohon nappilistan päähän. Vahvistaa samalla tuota listan päätä kun se joutuu vähän venytykselle puettaessa.
Kiinnityksenä tietty suosikkini Kam-nepit. 

Nappilistan laitoin tähtitrikoosta.

Jonkinlaista sovituskuvaa. Eripariset tähtipökät tässä. Vyötäröstä tuli pikkasen löysä. Saa nähdä jaksanko kiristää kun pikkasen valuvat päällä. Luultavasti en. :-D

Hemmis traktorihaalareissaan. Lahkeet on just hyvät. Tarkoitus oli että polvet saa peittyä kun poju vielä konttaa. Ei oo polvet sitten ruvella.

Tosta kuvakulmaa. Näistä tuli aika kivat makkaramallin haalarit kun piti saumanvarat jättää pois kankaan riittämisen takia. Taidanpa jatkossakin tehdä ilman saumanvaroja. :-D

Lottiksen salmiakkipökät. Halusi välttämättä istua kun kuvataan. :-)

Jonkinlainen seisomiskuvakin saatiin aikaan. Neitillä jalat melkein solmussa. Tässä taskujen keltainenkin pilkistää kivasti.

Hemmis hihallisella haalarissaan. Pikkasen naftit tuli noista hihakkeista. Seuraaviin pikkasen isonnan, niin ja jätän leveydestä ne saumanvarat pois. Muuten oikein kivat. Hokasin että nappilista ei kyllä nyt näy näissä kuvissa ollenkaan mutta olkoon.

Yhteisotoskin saatiin aikaan ihan vahingossa. Pikkuherra itse meni tuohon viereen kun kuvasin Lottiksen pöksyjä niin äkkiä nappasin jonkinlaisen yhteiskuvan. Hemmiksestä kun ei meinaa nykyään millään saada ainakaan seisomiskuvaa otettua. Lottiksen pää nyt jäi vaan kuvasta pois. :-D


4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kesävaatteita! :) Nyt vaan odotellaan niitä kelejä...

  VastaaPoista
 2. hauskoja. noi salmiakkijoustishousujen taskunsuut näyttä ihan suilta :D

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs on ihania! Niin värikkäitä! Hauskoja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 4. Kyllä se sinäkin taas ehdit, ihania! :)
  ps. mä olin tilannut sen sandaalikankaan itselle ja pikkuneitihän omi sen itselleen :D

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)