12. toukokuuta 2010

3-in-one

Tällainen laukku syntyi kierrätyskankaista Lottiksen reissulaukuksi kestovaippoja ja muuta sälää varten. Päällikangas on vanhaa sängynpeittoa ja sisäkangas jotain mitälie verhoa, puuvillanomaista ja vähän kiiltävää. Tuo päällikangas on kudottua ja löyhää ja totesin ompelun aikana monta kertaa että tukikangas on enemmän kuin tarpeellinen, helposti purkautuvaa on nimittäin. Saa nähdä miten kestää käytössä.

Ai että mikä 3-in-one, malta vielä hetki...Nuo napit tuossa olkahihnassa liittyvät muuten siihen.

Kassin sivuprofiili. Laitoin tuohon yläreunaan muka tuollaisen kiristyssysteemin että sais kassin suuta kiristettyä vähän.. Ei muuten toimi ihan niin kuin pitäisi. Tuo nauha on liian liukasta ja luistaa omia aikojaan. Täytyy varmaan vaihtaa joku vähemmän luistava nauha, jos jaksaa. Tuolle rakseille takareunassa on muuten syynsä, samaten tuolle sivutaskulle. Niille on parit toisella puolella, kohta selviää miksi.

 
Sisuskaluista kuvaa. Rekvisiittana muutama kestovaippa. Sisäkangas valikoitui jämäkkyytensä takia vaikkei ehkä väriltään ihan paras vaihtoehto olekaan. Onpahan ainakin pirtsakka. Leikkasin jo ruskeansävyisen kankaan sisäkankaaksi mutta vaihdoin sitten tähän kun se toinen kangas oli aika ohutta puuvillaa ja alkoi epäilyttämään että kestäisikö se. Kassin päädyissä on kuminauhalla reunustetut taskut (vähän huonosti näkyy) ja takana iso tasku, samaan tyylin kuin tuossa läpässäkin.  Kassin kiinnityskin näkyy kuvassa. Käytin magneetteja kassin läpän sulkemiseen. Käteviä minusta. Olkahihnan ompelin sisäpuolelle kiinni vaikka ensin ajattelin sen tuonne väliin värkätä. Kestää paremmin kun on tuo sisäkangas tukemassa.

 

 

 
Tässä sitten selitys nimitykselle. Toimii vaunuttelukassina, olkalaukkuna ja reppuna kantoliinaillessa. Oli muuten lievästi mielenkiintoista ottaa kuvia ajastimella itse mallina ollen :-D
3-in-one!
Ulkokankaassa olevat sivutaskut ovat siis tarranauhakaitaleiden säilytystä varten. D-renkaat takareunassa laukun repuksi muuttamista varten. Olkalaukkuna ollessaan olkaimet yhdistetään nappien avulla toisiinsa. Mainittakoon että parantamisen varaa jäi. Repuksi laukku on hieman liian leveä. Tarranauhakaitaleet olis saaneet olla vaikka vähän lyhyemmätkin ja joku "lukitus" olis hyvä kehitellä kun vaunuissa kiinni ollessaan laukku tahtoo valua alaspäin. 
Vaikka tähän paranneltavaa vielä jäikin niin tykkään ja varmasti käyttötarkoituksessaan palvelee mainiosti. Pitää tehdä sitten toinen versio jos alkaa tuntua että joku häiritsee liikaa. :-)

1 kommentti:

  1. Kelpo idea! Varmasti toimiva ja kätevä, kun ei aina tarvitse siirtää tavaroita laukusta toiseen vaan laukku muuttaa muotoaan.

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)