22. toukokuuta 2010

Parit harkkahousut

Sain nämä jo eilen valmiiksi mutta vasta nyt ehdin tänne laittamaan. Parit harkkahousut kesää ajatellen Lottikselle. Kaavana on WeeWekan harkkikset. Ihan kaavan ja ohjeen mukaan tein eli siis välissä on muutama kerros imua (joustofroteeta) ja kosteussulkusuikale kuosikankaan alla. Ihoa vasten Eurokankaan palalaarista joustofroteeta (samaa imuissa) ja päällyskankaana trikoo vanhasta paidasta, jonka kirpparilta löysin. Paita oli varmaankin oikeesti vanha vuosien takaa ja muuten hyväkuntoinen mutta rei'illä saumojen vierestä. Niinpä raaskin sen uhrata vaippakäyttöön. Sattumalta just sopivan väristä resoriakin löytyi kangaspinosta. :-)
Harkkikset näytti tekovaiheessa hurjan suurilta mutta ei niistä loppujen lopuksi niin kamalan suuret tulleetkaan. Jalansuut on just passelit, vyötärö oli vähän lörppö ja sen korjasin lisäämällä kuminauhan resorin sisään. Malli on aika korkea ja jos lisää harkkiksia ompelen tällä kaavalla, madallan kyllä kaavaa. Ihan kivat tuli. Täytyy seuraavaksi kokeilla eri kaavaa.

Tässä muuten jellona yhden pesun jälkeen. Pesin siis 40 asteessa. Langat huovuttui kyllä ja meni vähän mytylle mutta ihan jees leijona on vieläkin. Ei koko leijonanharja ainakaan kadonnut. :-)

2 kommenttia:

  1. Kivoja pöksyjä! Harkkareiden ompelua tarvitsisi pian alkaa harkita, että olisivat sitten valmiina, kun niitä tarvitaan... Mietityttää vain, että millä kaavalla. Kankaat pitäisi kanssa ostaa valmiiksi, ennenkuin alkaa todelliset nuukuuspäivät. =)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)