4. toukokuuta 2010

Hörselövillikset

Kesän lähestyessä vääjäämättä mieleni on on tehnyt saada Lottikselle kesäksi tyttömäiset villavaippahousut. Näissä on nyt sitten tyttömäistä meininkiä riittämiin, väri vain ei ehkä ihan niin tyttömäinen :-D Kestovaippainfossakin kyselin vinkkejä villavaippahamosen tekoon ja tällaiset ensimmäisistä tekeleistä sitten tuli.
Ohjeena Tiny Birds-röyhelövillahousut joihin lisäsin vielä hameenhelmaa niin paljon kuin lankaa riitti. Lankana on Patons classic merino, jota ostin näitä villahousuja varten. Langan värinä Good earth. Lankaa oli vielä reilu kerä jäljellä ja näihin käytin sen viimeiseen langanpätkään. Itse asiassa lanka loppui himpun verran kesken päättelyvaiheessa ja pätkän jouduin päättelemään eri langalla. Ei sitä kyllä huomaa, varsinkin kun tuo helman reuna rullautui tuolla tavalla. Ihan kiva tuolla lailla rullallakin mutta miten oikein tehdään rullautumaton reuna? Täytyy etsiskellä netin syövereistä tietoa.
Tuosta helmasta tulikin oikein ballerinamallia. En siihen sen kummemmin mitään ohjetta käyttänyt. Poimin vain silmukat pöksyjen leveimmältä kohdalta ja tuplasin heti alkumetreillä silmukkamäärän. Seuraaviin taidan lisätä vähemmän silmukoita ja yrittää tehdä hamemaisemman. Näitähän täytyy tehdä muutamat lisää kesäksi. Ehkä teen ihan oikean ohjeen mukaan, vaikka tämän mukaan. Aika samanoloinen kuin tuo oma tekele. Tai vaikka tämän tai tämän, jotka on enempi oikeiden hamosien näköisiä. Täytyy lankakauppaan marssia... ja yrittää saada käännettyä nuo suomeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)