28. lokakuuta 2010

Hyvän mielen vaippoja lumiukolla

Ompelin Kestovaippayhdistykselle muutaman kestovaipan lahjoitusmateriaaleista kestovaippalainaamolle. Tarvikkeet tuli lainaamolta ja minä vaan leikkelin ja surautin. Osa vaipoista oli valmiiksi leikelty.

Oogabooga-vaippa  kokoa NB, mummujen kaavalla. Oransseista toinen kokoa S ja toinen M, vihreät L-kokoa (vihreät näyttää kyllä ihan harmailta). Nämä kaikki Kestovaippayhdistyksen kaavalla.

Kyseessä siis taskuvaipat, ulkopintana pul, sisällä kuivaliinakangas jonka kanssa sain vähän aikaa ihmetellä että miten päin se laitetaan kun en aikaisemmin tuota kangasta ole käyttänyt. Kelpo vaippoja tuli, tarrojen ompelussa olis voinut vähän skarpata.

Lopuksi lasten lumiukkotekosia :-) Meillä oli tänään lunta sen verran reilusti että ukkelit saatiin aikaan. Tosin aika märkää pihalla oli ja vettä vihmoi että koko porukka tultiin vettä tippuvana takasin sisälle. Ekat lumiukot kummiskin saatiina aikaan vaikka eivät kovin pitkäikäisiä oliskaan. Aina voi tehdä uudet!

4 kommenttia:

 1. Kivoja vaippoja :)
  Milloinhan sitä itse taas muutaman tekis...
  Voi lumiukkoja :). oiskohan tuota lunta iissäkin, ollaan nyt eteläs, tääl oli lunta, mut suli pois....

  VastaaPoista
 2. Meilläkin tehtiin tänään vesisateessa lumiukko (Muhoksella). Voikohan tuonne vaippalainaamoon lahjoittaa käytettyjä, hyväkuntoisia vaippoja?

  VastaaPoista
 3. Ihanat piposamikset nuo isommat lapset :) Teidän pojalla on niin makee tukka, mun toisiksi vanhimmalla veljellä oli yhtä pitkä, kunnes tämä otti ja leikkasi sen pois. Ei kuulemma sopinut enää ammattikouluun :D

  VastaaPoista
 4. Sani: Just sain pari uutta vaippakaavaa niin täytyy niitä alkaa testaamaan seuraavaks. Kohta on vaippoja ihan liikaa. :-) Saattaa siellä Iissäkin lunta olla, eihän se niin kaukana täältä Kiimingistä oo.

  Meeri: Vaippalainaamo ottaa vastaan kyllä lahjoituksia. Itse lahjoitin sinne muutaman harson kun siellä oli akuutti tarve. Tarvetta on ilmeisesti myös hahtuvaimuille. Tarjoa ihmeessä sinne vaippoja, tarpeeseen menevät.
  En tiiä miten niin hölmö oon ollu etten oo sun blogia hoksannut. Täytyykin napsuttaa ittensä lukijaksi, kivoja juttuja sulla!

  Anna: Pipot on muorin (eli siis anopin) tekemiä. Muori on kova kutomaan ja saadaan aina välillä noita ihanuuksia. :-)Tukkaa ei poika oo vielä ainakaan antanut leikata. Isälläänkin on pitkä tukka ja oikeestaan puolella suvulla siltä puolelta. Saa nähdä kyllästyykö siihen jossain vaiheessa. Vielä ainakin on tiukka kielto saksilla siihen suuntaan. :-)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)