22. lokakuuta 2010

Mekkonen

Käsityömessuilta Peekaalta ostetut kankaat halusivat muotoutua mekoksi. Pari päivää sitten ilmestyneessä Ottobressä (6/10) olikin sopiva kaava joka piti toteuttaa. Viikonloppuna kun on synttäritkin tiedossa niin onhan se hyvä syy ommella juhlamekko. :-)

Snow Flakes-mekko koossa 86 eli isoin vaihtoehto. Lehdessä oli käytetty finecordia mutta mä tein tämän puuvillakankaista. Hihakangas Marimekon alekorista, sienet ja pallot sieltä Peekaalta. Leveä malli mutta sopii minusta tuollaisille pikkuruisille tytöille oikein hyvin. Alin helmakappale olisi pitänyt olla yhdestä kappaleesta mutta minä tein sen noiden kahden kankaan suikaleista. Kangas osoitti uhkaavasti loppumisen merkkejä ja näin sain sen riittämään. Pieniä paloja vielä jäi. Vaaleat hihat keventää tunnelmaa. Halusin hihallisen kun on talvikin tulossa, alle saa bodyn piilotettua. :-)

Kiinnitys takaa nepein. Halkio ja kaulus huoliteltu alavaralla. Halkio ei mene alimman helmakappaleen läpi vaan jää siihen yläsaumaan. Kiva minusta niin ei juoksennellessa vilku peppu. :-)

Homemade-nauha piti johonkin ängetä, tällä kertaa se on helmassa sivusauman vieressä. Hihansuihin on ommeltu kuminauha käänteeseen. 

Pikasen on mekko reilu mutta parempi niin kuin että olis pieni. Olalta vähän liian leveä. Ihanasti leveää tuo mekko istuttaessa.

Pituutta mukavasti vähän alle polven. Neiti on olevinaan kovinkin sievä (ja onhan se :-))


6 kommenttia:

 1. Ihana mekko ja söpö on mallikin ;)

  VastaaPoista
 2. tosi suloinen mekko suloisella neidillä!

  VastaaPoista
 3. Kiva että muutkin tykkää :-) Neiti on kova poseeraamaan kun sille päälle sattuu.

  VastaaPoista
 4. Raikas mekkonen vaikka onkin tummia värejä. :-)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)