8. lokakuuta 2010

Niitä peittoja :-)

Nuppupeittoja tietenkin! Näitähän on jo monissa blogeissa nähty mitä ihanampina versioina. Nyt sain minäkin omani valmiiksi. Alkuviikosta jo aloittelin mutta nyt vasta sain valmiiksi. Minä en oo koskaan tilkkutöitä tehnyt enkä näihinkään alkanut sitä harjoittelemaan. Ei-tilkkuiset ovat siis nämä mun tekeleeni. Etupuoli kierrätyspuuvillaa (vihreää pallokangasta lukuunottamatta) ja takaosa fleeceä. On pesty ja silitetty. Kokoa peitoilla noin 50 cm kanttiinsa.

Kirahvipeitto
Kuva vähän huonosti erottuu. (Miksi nää mun kuvat on nykyään aina tollaisia hailakoita, höh) Klikatkaa kuvaa niin näkyy paremmin :-) Aplikoin pohjakankaalle ruohomättäälle kirahvin. Tuo keltakukkainen kangas on minusta niin näyttänyt kirahvilta ja tähän sitten testasin. Kirahville on tiheällä siksakilla tehty harja, hännänpää ja kaviot (vai sorkatko ne oikeesti olis?). Koska taustakangas oli oranssisävyistä kuten kirahvikin, laitoin sen taakse tollaisen pinkkisävyisen kankaan. Tikkasin vielä peiton läpi kuvion ympäri.

Apilapeitto.
Peiton apila fleeceä, samaa kuin tausta peitossa. Suoralla tikillä vain hurautin kiinni, fleecehän ei purkaudu. Aioin ensin tehdä neliapilan mutta paremmin sai tuon kolmilehtisen sopimaan tuohon peittoon, sai apilalle varrenkin. Tein tikkaukset apilan lehtiin koko peiton läpi.

Peiton huolittelun päätin tehdä niin että etupuolellekin tuli tuota fleeceä. Ompelin fleecesuikaleet peiton reunaan päällipuolelta kiinni ja sitten vähän matkan päästä toisen tikin ihan vapaalla kiemurtelevalla ompeleella niin että puuvillakin kiinnittyi. Saksilla leikkelin sitten ylimääräiset pois. Tuli ohut ja pehmeä reuna.

6 kommenttia:

 1. Ihanat peitot ihanaan tarkoitukseen :)

  VastaaPoista
 2. Nää on tosi kauniit! Ja tuo kangas sopii kirahviin niin täydellisesti.

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas kerran! Ootte aina yhtä piristäviä!

  VastaaPoista
 4. siis niin ihanat värit peitoissa. ja kivat ideat. mä tykkään just tollasista apiloista ja kirahveista. kerrassaan hienoja.

  VastaaPoista
 5. Todella hienot peitot,kekseliäästi toteutettu!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)