10. lokakuuta 2010

Messuilua ja pipa

Käväisinpä sitten käsityömessuilla Oulussa. Kaikenlaista kivaa oli tarjolla, vähemmän kuitenkin ompelutarviketta. Lankapuolta ja korua ja valmista vaatetta enemmänkin. Ihmisiäkin riitti mukavasti. Kiva reissu ja meni vallan mainiosti vaikka Lottiksen kanssa oltiin kaksin liikenteessä. Kerran vain Lottis meinas mennä hukkaan kun sekunniksi katseeni käänsin. Puoltoistavuotias pääsee jo lujaa. :-)
Tämmöistä tarttui mukaan. Kuvasta kyllä puuttuu pussillinen nahkatilkkuja kun Lottis ehti sen jonnekin hukkaan viedä kuvauksen ajaksi ja pari muutakin juttua jotka ei aiheeseen liity. Tässäpä tärkeimmät.

Tämä läjä KoolAidia lukuunottamatta Peekaalta, jossa oli kyllä vallan mainio palvelu ja ihania ompelutarvikkeita. Kyseessä on tilkkuilukauppa mutta kylläpä sieltä vaateompelijallekin löytyy. Sienikangas ja pallokangas oli vaan niin ihania että ne huusi päästä mun kassiini. Taustan nukkekangas on myös sieltä. Siitä taitaa pukinkonttiin syntyä nukkeja. Neljää erilaista koristenauhaakin ostin 1€/metri ja pari rullaa lanka. Niin ja tuon kangasleikkurin. Alustaa mulla ei vaan sille oo ja tuolla oli niin pieniä alustoja että jätin ostamatta. Pääseepä kokeilemaan tuotakin kun olen kuullut kehuja leikkurin kätevyydestä.

Muutama vyyhti lankaa, 100% villaa kaikki. Oranssivihreä on ihanan paksua kierrettyä lankaa Määkylän puodista, kaksi muuta kerää Vanhalan lammastilan villaa. 

 Tässä vielä tuosta nukkekankaasta parempi kuva. Kankaanpalassa on neljä erilaista nukkea eläimineen. Aivan ihana! Muistattekos itse omistaneenne tällaisen nuken?

Lottis sai tuon korumallina toimivan viherpeipon. :-D Se visertääkin.  Aanmaalta koruja sai kympillä kolme niin ostin itselleni ja Lillille ja Leepertille. Mulle on toi heppa, tähti Leepertille ja ovaali Lillille. Ovat Fimo massaa. Ostin myös tuota nauhaa irtona niin vois itsekin tehtailla vastaavia  Cernit-massasta.

Sitten pikaompeluksena pipo Lillille. (Lyhensin mä yhdet housutkin mutta en niistä viittiny kuvaa ottaa.) Oli kadottanut jonnekin piponsa niin tekaisin pikaisesti uuden jämäpalasta. Jospa se toinenkin pipo vielä jostain löytyy. Koristeeksi tuollainen kukka vanhoista risoista samettihousuista. Oli niin sopivan väristä.

Tuli tuollainen vähän lörppä. Lilli tykkää ja se on pääasia. :-)

4 kommenttia:

 1. Kivoja mesulöytöjä! Aivan ihan tuo nukkekangas! Itsellä on tuo kangasleikkuri ja kätevä on! Ostin sen aikaa sitten tilkkuiluun, mutta nyt olen sitä opetellut käyttämään muuhunkin kankaan leikkaamiseen ja toimii hyvin, saa nopeasti leikattua. =)

  VastaaPoista
 2. Niinpä Heidi, nukkekangas on yli-ihana! Ja kun kerran leikkuriin oot ollu tyytyväinen niin enhän mä malta odottaa että saisin ton leikkausalustan. :-D Voikohan jotain muuta sopivaa materiaalia käyttää alustana?

  VastaaPoista
 3. Mä ihailin kans tota leikkuria. viel jäi ostamatta, hinta hiukan kirpas...
  Nukkekangasta ihailin siel myös :)

  VastaaPoista
 4. Sani: Perustelin itelleni leikkurin ostamista sillä että maksaahan ne kunnolliset kangassaksetkin. Tekosyy...ehkä... :-)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)