18. lokakuuta 2010

Takin pikku piristys

Lillille oli vähän paksumpi syystakki hakusessa ja kirppareilta sitä katselin ja sitten löysinkin. Takki on pitkä, ruskea ja omaan makuunikin oikein passeli. Ainoa vika oli että vetoketju oli rikki ja tämä näkyi hinnassakin (4€). Ihan naisten takki kokoa L, tosin aika niukka sellainen. Takki meni minunkin päälle, tosin oli vähän tiukka ja ajattelin että jos ei Lillille kelpaa niin itelle sitten.

Lillihän sitten kuitenkin ihastui takkiin ja päätimme piristää sitä pikku tuunauksella. Meidän lapset kun ei tylsistä yksivärisistä vaatteista oikein tykkää. :-) Marssin sitten Nappikikkaan ja ostin uuden vetoketjun, vähän pitsiä, nappeja läjän ja kangasmerkin. Tällainen siitä sitten tuli. Pitsinauhaa hupun reunassa ja tuossa edessä tuon vetoketjua suojaläpäreessä.

Taskuläpissa ja tuossa läpäreessä nappeja sekavassa järjestyksessä. Lilli muuten itse sommitteli ja ompeli kaikki napit.Vähänkö oon ylpee. Kuinka monella ykstoistaveellä on itse tuunattu takki?! Minä hoidin vetoketjun vaihdon ja pitsin ompelun.

Kangasmerkki on silitetty ja sitten vielä ommeltu varmistukseksi Lillin toimesta oikeaan hihaan. Hieno takki tuli ja mieluinen!

6 kommenttia:

 1. Wau, on kyllä upea takki!!
  Näppärä tyttö, kyllä saakin olla ylpeä :)

  VastaaPoista
 2. Moi, Marjuska! Aivan mahtava tuunaus, tällaisesta minä pidän. Ja näppärä tyttö sulla, siitäkin minä pidän, että lapset oppivat itse tekemään.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kaikille taas ihanista kommenteista! Me on lapsille yritetty opettaa että itse voi ja kannattaakin tehdä ja niin voi saada hienommankin kuin kaupasta suoraan. Saa nähdä kelpaako nämä omat viritykset sitten enää kun murkkuikä toden teolla iskee päälle...

  VastaaPoista
 4. Aivan täydellinen tuunaus!! Tosi hieno takki. Miun pitäs jotain samaan tyyliin tehä esikon yhelle takille, se kun on juurikin tylsä ruskea, yksivärinen. Jos tuollai tuunaamalla saisikin vähän ilmettä ja iloa!!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)