7. lokakuuta 2011

Hanskamaniaa

Tais vähän lähteä lapasesta tämä hanskojen ompelu. :-)
Kyllä nyt on kädenlämmittimiä.:-) Taitaa olla vähän liikaakin ja tarttee hommata osalle noista uusi koti.  Innostuin näiden ompelemisesta vähän liikaa...
Neljät pul-hanskat lisää Lottiksen ja kolmet tumput Hemmikselle. Lillikin alkoi haaveilla tällaisista. Mulla vaan alkaa nuo pul-palat olla lopussa. Pieniä tilkkuja on vielä joista vois jotain tehdä, ehkä vaikka vaipanvaihtoalustan. Tulis hyvin tilkkuinen.

Tässä pul-hanskat. Tummia kuvia tuli jostain syystä. Alhaalla oikealla olevien hanskojen resori on oikeesti limenvihreää. Näyttää ihan harmaalta. :-/ 
Näissä kaikissa babyfleeceä sisuksena. Kaavaa muutin edellisistä hanskoista vähän ja kokeilin tehdä myös tuollaisia pidempivartisia parit. Niissä on ranteessa kuminauhaa. Pysyvät paremmin hihan sisässä kuin nuo lyhyet. Noihin toisiin pitkiin hanskoihin piti tehdä kämmenpuoli paripuolisista paloista kun ei enää kangas riittänyt.

Vauvantumput on samalla kaavalla kuin edelliset. Näissäkin on edellisistä poiketen fleecesisus. Suloisia. :-)
Tähdet ja resori on muuten tummaa violettia noissa yksissä tumpuissa eikä tuollaista epämääräisen mustaa melkein. 

Sisukset on kans jämäpaloja, vihreää ja oranssia kangasta sekaisin miten sattui palat riittämään. Eihän noihin sisälle kyllä kukaan kurki. :-) Oikeestaan ihan hauskat!
Kokeilukuvia en tällä kertaa laitakaan. Näissähän ei sinänsä ole mitään erikoista eivätkä eroa edellisistä hanskoista kovinkaan paljon.

9 kommenttia:

 1. No mut parempi että hanskoja on paljon kuin liian vähän! Mulla on työn alla pul-hanskoja, mutta kun ei oikein tunnu kaava löytyvän. Nyt piirtelin oman ja kait se on siitä vaan lähdettävä erehdyksen kautta muokkaamaan paremmaksi! Ja just mietin, että miten tuon varren hoitaisi, mut pieni resori onkin nopea tapa.

  VastaaPoista
 2. No joo, aina liian kans pärjää Inkeliina. :-)

  Oman kaavan minäkin piirtelin. Tosin maitotyttöpaidat-blogissa on kaava tuollaisille pitempivartisille hanskoille.

  Varteen toisena vaihtoehtona olis ollut joustokantilla reunustaminen. Ite vain tykkään resorireunasta niin tein tällä tyylillä.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja hanskoja. Ittellä ei aika riitä mihinkään ompeluun :( Eikä myöskään taidot. Ois kiva saada pojille erilaiset hanskat mitä ei kaikilla ole.

  VastaaPoista
 4. Hienoja. Itsellä olisi tarkoitus yrittää noita tehdä jossain vaiheessa, kun vain aikaa jää.

  VastaaPoista
 5. No siinähän on hanskoja kerrakseen, voi muutamat välillä olla häviksissäkin:)

  VastaaPoista
 6. Hienoja! Kiva, että muillakin jää joskus vaihde päälle :D
  nim.eräs joka aikoo sukittaa koko suvun! ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Ja ei muuta kuin kokeilemaan Hantta! Nää on ihan helppoja tehdä. Ja varmaan jos ei itse ehdi/kykene niin joku käsityöihminen kyllä tekee kun kysäisee ja on valmis vähän vaivanpalkkaa maksamaan.

  Ja Mielille hymiö. :-)

  VastaaPoista
 8. ihana blogi löytyi :) Minullakin ois tumppu-projekti edessä, sopivasti kaapissa pul-kankaita kun en ole saanut aikaiseksi tehdä kuopukselle niistä vaippoja niin ajattelin sitten kokeilla tuhota ne näihin.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)