14. lokakuuta 2011

Pehmoista, keltaista....Villatakki!

Tässä nyt se edellisessä postauksessa mainittu villatakki valmiina nappeineen. Suloinen tästä tuli. Ihanan pehmoinen ja paksu villatakki. Tahtoo itsellekin vastaavan! :-)

Lankana Novitan Kelo ihanana retrokeltaisena. Tämä väri valloitti minutkin ja monet muutkin, blogimaailmassa on tämä lanka (ja väri) vilahdellut useampaankin otteeseen. Lankaa ei kyllä mennyt ohjeen mukaan. Piti mennä viisi kerää ja sain menemään vain vajaat neljä. Vähän toista kerää tuolla nyt odottaa muuntautumista joksikin.
Ohje Novitan syyslehdestä 2008 ja löytyy näköjään netistäkin Novitan sivuilta täältä. Koko on 98 ja puikoilla 8 kudoin. Mukavan simppeli neulomus ja nopeasti valmistuva. Ohjeesta poiketen tein vain viisi napinläpeä takkiin ja jätin taskut neulomatta. Napeiksi valikoituivat ihanat puunapit eilen hamstratusta nappiläjästä.
Hihansuut on kuvassa kaksinkerroin. Niissä on kasvunvaraa ja on sopiva nyt hihat käännettynä Lottikselle.

Takaa näyttää tältä. tykkään tuosta ainaoikeinneuleesta yläosassa.

Kysymys kokeneemmille neulojille. Miten noi kappaleet pitäis oikeaoppisesti yhdistää? Siis millaisella ompeleella/tekniikalla?  
Mulla ainakin saumoista tahtoo tulla muhkuraisia ja vähän epäsiistin näköisiä ja se näkyy, varsinkin tällaisessa isoilla puikoilla neulotussa vaatteessa.  Varsinkin hihojen istuttaminen neuleeseen on ainakin mulle ongelmallista. Suorat saumat kyllä onnistuu kohtuu helpolla. Tykkäänkin enemmän sellaisista yhtenä kappaleena neulottavista töistä niin säästyy tuolta kappaleiden yhdistämiseltä. :-)

Lottista piti vähän maanitella malliksi mutta sain ylipuhuttua viimein. Villatakki on vähän vielä reilu, varsinkin hihat. Väri on kyllä aivan ihana! Nuo kaulukset on kans kivat.

Vähän takakuvaa. Muorin neuloma pipo passaa hyvin tämän villatakin kaveriksi. On melkein samaa sävyä kuin villatakkikin.

Äiti käski vähän tanssia että saadan lennokkaampi kuva.... Hassu kuva tuli. :-)

8 kommenttia:

  1. Onpa söpö takki! Itsekin tuota lankaa olen pyöritellyt ja takkeja siitä muksuille himoinnut, mutta en oo vielä ostanut edellisestä paitarojektistani lannistuneena.:)

    VastaaPoista
  2. on kyllä ihana takki!

    netistä kyllä löytyy yhtä sun toista yhdistämisvinkkiä, mutta sehän ei taida oikeastaan olla mikään vastaus :D mä oon tositositosi huono selittämään, mut mä teen sen niin että laitan yhdistettävät osat esim. pöydälle vierekkäin (toisiaan vastapäätä). neula läpi ensin toisen osan silmukasta, sitten toisen. neula menee siis silmukan pöytäävasten olevalta puolelta. kiristän sillin tällöin lankaa ja osat siirtyy tasasesti vierekkäin.

    hihat teen näin, että kun olkasaumat on yhdistetty, luon hihan silmukat siihen. keskimmäinen silmukka tulee sauman kohdalle :) joku PRO vois yhdistää myös sivusaumat ennenku tekee hihat.

    VastaaPoista
  3. Ihana!
    Mä välttelen yhdistämisiä samasta syystä, joten suosikkeja ovat mahdollisimman pitkälle pyöröpuikoilla neulotut ja raglanhihat ;)

    VastaaPoista
  4. Hauska juttu, minulla on saman väriset langat jemmassa odottamassa, että tekisin tuon saman Novitan mallin! Tuo väri melkein vaatii pääsyä retrovillatakiksi lapselle!

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia kuvailusta Carovarium. Ja muille kans kiitoksia kommentoinnista. :-)Taisin kyllä ymmärtää miten yhdistät osat.
    Tuo hihan silmukoiden poimiminen onkin fiksu tapa. Jää tuo hankalin sauma pois. Suorat sivut kun suht hyvin onnistuu. Tuossa ohjeessa hihat vain aloitettiin hihansuusta mutta kai sen osaisi toisinkin päin kun vähän aikaa raapii päätään. :-)

    Hauska juttu tosiaan Hanna! :-) Väri on kyllä upea. Vielä kun samasta langasta olisi sellainen herkullinen suklaanruskea niin saisi oikein upean raidallisen villatakin. Olis yliretro! :-)

    VastaaPoista
  6. Kyselit tuossa kappaleiden yhdistämisestä. itse olen yhdistellyt aina virkkaamalla kappaleet yhteen.

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)