24. lokakuuta 2011

Kierrätysfarkkua

Viikonloppuna käytiin sukuloimassa ja vietiin kaksi vuotta täyttäneelle sukulaispojalle farkut lahjaksi. Tällaiset sain aikaiseksi vanhoista farkuista jalostamalla.

Kaava housuihin Ottobrestä 4/2010, Hilleri-housut koossa 86.  Materiaali siis vanhoista farkuista, itse asiassa osia kolmista eri farkuista.:-) Lahjekappaleet leikattu miesten farkkujen lahkeista. Leikkasin etulahkeet ensin ja huomasin sitten ettei takalahjekappaleita saanutkaan enää samoista farkuista. Piti sitten ottaa takalahkeet toisista kierrätysompeluihin tarkoitetuista farkuista. Vähän ovat eri sävyä muttei pahasti. Kolmansista farkuista otin vielä takataskut kun niissä oli parhaimman malliset ja tarpeeksi pienet taskut.
Näihin olis kuulunut ihan oikea vetskari tuohon etumukseen mutta mä tein valesepaluksen. Nappi tuossa  edessä on kam-neppi.
Etutaskut on samasta farkusta kuin takalahkeet, väriero näkyy kuvassa. Myös vyötärökaitale samaa kangasta.

Takaa pöksyt näyttää tältä. Taskut siis hyödynnetty sellaisenaan niistä kolmansista farkuista. Vyötäröllä kuminauha vyötärökaitaleen sisässä.

Toisen lahkeen sivussa yksinkertainen liskoaplikaatio joka ulottuu myös takalahkeen puolelle. Aplikaatio raitabambua jämäpala, suoralla ompeleella vain surautettu kiinni. Tikkasin liskon punaisella, samoin kaikki muutkin tikkaukset tein punaisella, saavatkin erottua. Etu-ja takalahkeiden väriero näkyy tässä kuvassa parhaiten.
Lahkeessa resorit. Sattui olemaan samaa sävyä kuin aplikaation raidoissa. Resoreiden käännettävyyden vuoksi pitkäikäiset housut.

Tikkauksia näkyy tässä. Taskujen kiinnityksessä apuna oli teippinauhaa joka kyllä helpottaa ompelua kummasti kun ei tartte yhtäkään nuppineulaa ompelun avuksi. Myös aplikaation asettelin paikalleen sen avulla. Omani hommasin Hanhelista.

Takana myös Kettuliini. Vyötärökaitaleen purin kerran ja laitoin kuminauhan tiukemmalle kun se näytti niin löysältä. Onneksi kiristin koska synttärisankarin päällä nämä näytti just sopivalle.

Sovituskuvaa ei tällä kertaa olekaan. Teidän täytyy vain uskoa että nämä on kivan näköiset päällä. :-D

4 kommenttia:

  1. Hienolta näyttävät, uskon ilman sovituskuvaakin! ;-)

    VastaaPoista
  2. Hauskat farkut, minä tykkään tuosta kierrätysideasta! Käytän usein itsekin kierrätyskankaita ompeluksissa. :)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)