24. huhtikuuta 2012

Paitoja ittelle

Pari paitaa ittelle on tullut ommeltua. Lisäksi tilasin ihanan imetyspaidan. Esittelen senkin tässä vaikkei se oma tekele olekaan. Menköön vaikka mainoksesta, on niin ihana paita. :-D

Ihan vaan hihaton trikoopaita ilman kaavoja ja saumurilla surautettu kasaan. Mallia katsoin yhdestä omasta topista ja leikkasin suunnilleen samanlaisen. Koko taitaa olla noin 42. Kangas oikein hyvälaatuista Kestovaippakaupan ruskeapohjaista pilvitrikoota. Tätä jäi yli edellisen postauksen tilausompeluista. Vieläkin sitä jäi. Kolme metriä silloin tilasin ja tarkoituksella reilusti, vieläkin on reilu pala jäljellä.


Hihansuut ja pääntie huoliteltu trikoosuikaleella. 
Kuvaushetkellä oli aika märkää ja läntit kuvassa on vettä... Kuvausalustakin (eli lumihanki) alkaa olla aika suttuisessa kunnossa myös. Pitää varmaan alkaa kuvaamaan jonkin kivan kankaan päällä.


Helmassa on reilu käänne. Tämäkin saumurilla surautettu ja Tikbumsan Sanilta sain tämän idean kun näin hänen paidassaan tällaisen helman. Paidan helma on siis leikattu ylipitkäksi ja sitten käännetty helmasta kaksinkerroin paidan oikealle puolelle niin että kangas on kolminkerroin ja saumurilla ommeltu se kiinni. Helppoa ja nopeaa. 

Pitkhihainen paita on joustofroteeta. Oravakangas Metsolan nettiysmystä ostettu tässä taannoin. Mustaa joustista hihat. Oravia jäi vielä pala että saan Hemmikselle haalarit vielä tästä kankaasta. Tykkään tästä kuosista kovasti vaikka tämä jakaa mielipiteet. Mulla tulee heti kuosista selvästi oravat mieleen, muistuu mieleen se pankin oravalogo, en nyt vaan muista mikäs pankki se olikaan...
Kaavana Ottobren naistenlehdestä 5/11 Everyday Scoop Neck koossa 42. On muuten hyvä peruskaava raglanhihaiselle paidalle. Kaavasta poiketen jätin tästä hiha- ja helmaresorit pois ja lisäsin vastaavasti pituutta. Kaula-aukkoa myös pienensin vähän koska se on mallissa aika reilu.
Olen muuten aiemminkin tehnyt paidan samalla kaavalla. Täältä löytyy ihan kaavan mukaan tehty paita.
Tämäkin paita on ommeltu kokonaan saumurilla. Kaitaleet hihansuissa ja pääntielä mustaa joustista. onnistui hyvin joustiksestakin, tuli vaan vähän kapeammat kuin olin ajatellut.
Helma toteutettu samalla tyylillä kuin hihattomassakin. Tässä vain käänne on kapeampi.

Sitten tilattu ihanuus. Kuvassa on kyllä ihan miten sattuu muttei se paidan ihanuutta vähennä. :-) Joustofroteinen Maitotyttö-imetyspaita matkasi meille asumaan. Väreinä ihanan retrot oliivi ja keltainen. Koristeena aplikoitu tähti rinnuksessa. 
Imetystä varmaankin vielä on pitkä pätkä edessä jos ei Hemmis yhtäkkiä ala lakkolemaan. Hemmishän on nyt reilut 9kk ja rintamaito maistuu edelleen mukavasti. Tarkoitus on antaa Hemmikselle rintaa niin kauan kuin tämä vaan haluaa ja mä veikkaan että reilusti toiselle vuodelle mennään ,ainakin jos isosiskoonsa on tullut.  Lottis söi rintaa vuoden ja 8kk. Kesäinen lyhythihainen imetyspaita oli siis tarpeen. Mullahan on jo yksi Maitotyttö-paita, täällä postauksen lopussa sovituskuva siitä. Kaikille imettäville äideille suosittelen kyllä näitä paitoja lämpimästi. :-)

Sovituskuvaa topista, tai hihattomasta, miten vaan. Aika napakka istuva malli. tykkään tyköistuvista vaatteista.

Oravapaita näyttä tältä. Tästä tuli minusta tosi kiva. Kivan pirteä kuosi ja mustat hihat rauhoittaa kokonaisuutta.

Hihat on tarkoitukselle reilun mittaiset. Tässä näkyy paremmin tuo hihansuukin ja sen kaitalehuolittelu.

Ja se ihana Maitotyttö. Tykkään! :-)

5 kommenttia:

  1. Nättejä ja hyvin istuvia paitoja kaikki! Mie vaan haaveilen itselleni ompelemisesta, ehkäpä joskus rohkenen yrittää.

    VastaaPoista
  2. Tosi kivat ja todella hyvin-istuvat tosiaan!

    VastaaPoista
  3. kiva katsella aikuisille tehtyjä! ite mietin aikoinaan, oisinko tehny tosta kurresta jotain, mutta en sitten kuitenkaan. lapsille meni :)

    VastaaPoista
  4. Kivat paidat on! :D Mullakin on toi saumurilla helman ompelu ihan unohtunut, vaikka saumurikauppias sen mulle opetti jo 19 vuotta sitten...

    VastaaPoista
  5. Kiva että tykkäätte aikuisille ommeltuistakin vaatteista.:-)
    Mulla olis itelle suunnitelmissa housujakin ja ainaski huppari ja tunika tai mekko. Pitäis vaan päättää että ompelisko ittelle vai lapsille. Nyt just tuntuu ettei ehdi ommella oikeen kenellekään. :-D

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)