7. marraskuuta 2010

Hoitolaukku mansikkakärryn kaveriksi

Hoitolaukku kärryn kankaan jämistä. Kangas menikin aikalailla nyt kaikki, pari pikku palaa jäi. Tämä  valmistui jo perjantai-iltana mutta nyt vasta sain kuvattua ja tänne laitettua. Koekäytettykin jo on eilen Kestovaippahulinoilla.

Kaava laukkuun muotoutui rattaiden koria mittailemalla. Kassin korkeus noin 28 cm, leveys 26 cm ja sivupalan leveys 16 cm. Mitään virallista kaava ei siis ole. Tuota kangasta ostin silloin rattaita varten metrin pätkän ja kokopitkän palan sain leikattua kassia varten, päädyt sitten pikkupaloista, samoin olkahihna ja taskut.

Sivuissa päällitaskut, jotka kuminauhalla yläreunasta rypytetty. Kokeilin tuohon olkahihnaan tuollaista solmittavaa systeemiä. Hihna siis loppupäästään on kahdesta suikaleesta ja solmittu kassissa kiinni olevaan renksuun. Olkahihnaan saa näin vähän säätövaraa. Vähän pitemmätkin olis saanut nuo suikaleet olla mutta enempään ei kangas riittänyt.

Sisäpuolella näyttää tältä. Vuorikankaana on Tampellan vanhaa verhoa josta joskus tein rengasliinan. Kassin keskellä on väliseinä joka jakaa laukun kahteen osaan. Väliseinä on ommeltu saumaan niin että on siisti sisältäkin. Kuvassa näkyy myös sisäkankaaseen ommeltu kuminauha sivuissa. Aioin ensin tikata tuon kuminauhan ulkokankaaseenkin muttei se sitten minusta sitä tarvinnutkaat.
Laukussa on kaksi läppää. Varsinainen kansiläppä ja sitten pienempi läppä joka taitetaan tuonne sisään. Ajattelin että tämä systeemi ehkäisisi tavaroiden leviämistä ympäriinsä ja ainakin yhden kerran käytön perusteella toimiva juttu.
Pikkuläppä laitetaan kiinni näin ja päälle tuo varsinainen kansiläppä. Kiinnityksenä jälleen kerraan suosikkini kam-nepit. :-)

Tässäpä laukku omalla paikallaan rattaiden alakorissa. Hyvin se sinne sujahtaa.

Varmaan huomaatte että meillä on satanut lunta! Lapset ihan innoissaan lumihommissa. Lottiskin otti jo ekat pulkankyydit tälle talvelle. :-)

10 kommenttia:

 1. Herkullista :D
  Tääkin haluais lunta. Nyt tulee näköjään vain räntää poikittain :/

  VastaaPoista
 2. No jopas, kyllä nyt kelpaa mennä kylänraitilla kun on noin hieno menopeli ja laukku :)
  Tosi kätsältä vaikuttaa kyl tuo laukku!

  VastaaPoista
 3. On kyllä hienot menopelit! Ja laukku! =)

  VastaaPoista
 4. Hauska kontrasti.. lunta ja mansikoita!

  VastaaPoista
 5. Ihanat rattaat ja laukku! Piristävät tässä pimeässä pikkupakkasessa. Tosi kiva kangasvalinta.

  VastaaPoista
 6. Hienot on sekä laukku että rattaat.

  VastaaPoista
 7. Kiitos taas kerran kaikille. Piristävä setti on kyllä näin pimeässä marraskuussa. :-)

  VastaaPoista
 8. Ihanat nuo rattaat! Mulla on runko odottamassa samaa operaatiota..Metrinkö pätkä kangasta tosiaan riitti? Onko tuossa kangasta kaksinkerroin ja onko jotain tukikangasta? :)

  VastaaPoista
 9. HV: Metri riitti hyvinkin, sainhan mä tuon laukunkin tehtyä vielä.:-) Tukikangasta ei oo missään eikä ollut alkuperäsessäkään. Tuo mansikkakangas on tukevampaa kuin alkuperäinen kangas. Kaksinkerroin kangas on vain istuinosassa(siis istuinosan ja käsinojan kangas menee ristiin) ja sinne väliin tulee se istuinlevy. Niin ja tuo ylärautahan sujautetaan ikäänkuin taskuun niin siinäkin on kangas kaksinkerroin.

  VastaaPoista
 10. Hieno blogi sinulla. Löysin tänne, kun etsin hoitolaukulle ohjetta, vinkkiä, kaavoja jne. Minä ja vanha Singeri emme ole ylimpiä ystävyksiä, mutta puikkojen sijaan aion seuraavaksi ommella neuvolakorteille kannet ja jos se onnistuu niin sitten hoitolaukun tai laukut. Kumpi nyt sitten olisi kätevämpi, kun on 2 lasta...

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)