5. marraskuuta 2010

Mansikkaista kyytiä

Muistatteko tämän ihanuuden? No minähän korjasin ne vanhat kankaat mutta en ollut ihan tyytyväinen. Jäi sitten laittamatta tänne siitä projektista sen enempää. Korjauksesta huolimatta kangas alkoi näyttää aika vakavia loppuun kulumisen merkkejä ja niinpä aloin suunnitella kankaiden uudistamista kokonaan. Vanhan kankaan laitoin jemmaan, alkuperäinen pitää tietty säilyttää. :-)

Kangas löytyi Marimekon alennusmyynnistä. On markiisikangasta. Ostin itseasiassa jo tuossa kesällä mutta tapani mukaan kangasta piti marinoittaa hetki. :-D Kankaan piti olla jotenkin yhteensopiva rungon kanssa ja en halunnut valkotaustaista kangasta. Tämä kuosi on painettu vaaleanpunaiselle niin nurjaltakin puolelta on jonkin värinen. Ja mansikkakuvio passasi hyvin yhteen punaisen rungon kanssa vaikkei ihan samaa punaista olekaan. Ja onhan tuo kuvio aika retro eli sopii henkeen hyvin. :-)

Jotta rattaisiin sai lisää säilytystilaa ja mansikkakuosia enemmän, ompelin istuinosan taakse ihan vaan yksinkertaisen taskun. Takaakaan ei rattaat ole nyt "tylsät" pinkit vaan sielläkin vilahtelee mansikat. Ja oikeesti tuo tasku on ihan kätevä pikkutavaran kuljetukseen. Korikin tuossa alla on niin pieni ja kun siihen hoitolaukun änkeää ei säilytystilaa ole enää yhtään. (Kangasta muuten jäi vielä ja olen jo suunnitellutkin siitä juuri näihin rattaisiin sopivan laukun, tulee tännekin varmaan piakkoin...)

Kaavat istuinosaan kopioin vanhasta istuimesta. Tein vanhasta lakanasta kaavat ja niiden perusteella leikkelin. Vähän erilailla uusi istuinosa istuu vanhaan verrattuna vaikka kuinka yritti kopioida vanhasta. Piti sitten säätää noita sivunojan kiinnityksia ja aisaan kiinnitystäettä sai istumaan sen hyvin. Reunat kanttasin mustalla puuvillalla omista jemmoista. Ensin aattelin laittaa beigeä kanttinauhaa mutta tuo musta sopii hyvin kun noissa mansikoissakin on mustaa. Ompelin kantit vaaleanpunaisella langalla ja erikoisompeleella joka ei oo siksakkia vaikka kuvassa erehdyttävästi siltä näyttääkin.

Ompeluinnostus kun oli päällä ja istuin neppareita vaille valmis oli pakko joku kiinnitys aisaan keksia. Tässä on väliaikaisena kiinnityksenä kam-nepit kun ei mulla metallisia isoa neppareita ollut. Käyn kyllä hakemassa niitä ja vaihdan ne tuohon kunhan sellaiseen kauppaan pääsen. En vaan malttanut olla loppuun asti tekemättä. :-) Huomatkaa, isäntä tuunasi tuohon aisaan Aku Ankka tarran. On osallistunut uudistukseen siis. :-D

Lottis on ihan pähkinöinä mansikkakärryistään. Istuis vain kyydissä koko ajan ja nyt on sisälläkin näillä ajeltu. Tosin aikaisemminkin kärrynkyyti oli kivaa. :-) Vähän ohi aiheen mutta Lottiksella päällään löytöhaalarit kierrätyskeskuksesta. Brion haalarit, hintaa 50 senttiä. Hiukkasen käytön jälkeä polvissa ja pepussa ja juuri sopivan kokoiset. Meidän suosikkihaalarit tällä hetkellä. :-)

14 kommenttia:

 1. Mahtava kulkupeli! Ei voi muuta sanoa :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tuulispää. Omasta mielestä kans aivan upeet!

  VastaaPoista
 3. AIvan mahtavan hieno tuunaus! Kyllä nuilla kelpaa huristella. Ettekait muuten vain sattumalta olleet Oulun kierrätyskeskuksessa viimelauantaina? Joku nimittäin laittoi volvon peräkontiin juuri tuollaisia (entisen kuosisia siis) rattaita siinä edessä. Kyydissä oli myös monitoimikone, jota himoitsin ;)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on melekosen makia kulkupeli! :D

  VastaaPoista
 5. Meeri, en ollu minä vaikka kierrätyskeskuksessa tuleekin vierailtua vähän väliä. :-D

  Kiitos ylistävistä kommenteista kaikille. :-)

  VastaaPoista
 6. Vau!! Ensinnäkin hatunnosto kärsivällisyydestä, minulla olisi varmaan jäänyt joko tekemättä tai sitten pienen nyhräämisen jälkeen puolitiehen.. Tosi siisti toteutus ja ihana mansikkakangas!

  VastaaPoista
 7. Upeat kärryt, kangas on näihin ihan nappilöytö!

  VastaaPoista
 8. Mahtava juttu! Sun tekemisissä on asenne kohdallaan. Sopii muuten hyvin tämä uusi blogin tausta tähän asenteeseen (kai se nyt on uusi, vai olenko ihan dementikko?)

  VastaaPoista
 9. Kiitos vielä kerran :-) Ja et oo Virveli dementikko, vaihdoin taustaa itse asiassa tässä parikin kertaa kun sopivaa etsiskelin. Kiva että tykkäät!

  VastaaPoista
 10. ihan huikeat rattaat ja kassi kruunaa koko komeuden.. taitava olet!!

  VastaaPoista
 11. WAU!!!!!!! on sitten herkulisen näköinen kärry :)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)