13. marraskuuta 2010

Talvivarusteita

Kypärämyssy, korvalakki ja tumput valmistuivat jo pari päivää sitten mutta nyt vasta sain kuvattua. Aikomus näiden tekemiseen on ollut toki ja hyvän tovin. Kypärämyssy on Ottobren nettikaavalla, korvalakki Ottobren lehdestä 5/10 ja tumput uusimmasta (6/10) lehdestä. Tumppujen kaavaa vähän suurensin kun koot oli vain vuoden ikäiselle asti.

 
Kypärämyssy siilibambua. Ompelin vaihteeksi koko myssyn ompelukoneella. Käytin koneen reunaa huolittelevaa ommelta saumurilla hurauttelun sijaan. Joutuuhan siinä yhden kerran enemmän saumat ompelemaan kun erikseen pitää ommella suora ommel ja huolittelu mutta jäljen puolesta ihan hyvä ratkaisu.

Korvalakki on viime talvena ompelemani kevyttoppapuvun jämäpaloista ommeltu. Vieläkin jäi hyvänkokoisia paloja vaikka tämänkin tein kesällä samasta kankaasta. Sisäpuolen kangas on kierrätettyä vanhaa fleecetakkia, samaten korvien "sisäpuoli". Kiinnitysnauhat on myös fleecestä, kaksinkerroin ommeltuna. Lakin reunassa on resorihuolittelu. Lakista tuli ensin liian iso (tein koon 50) ja pienensin sitä niskasta sopivammaksi. Vähän reilu on vieläkin muttei enää häiritsevästi. Meneepähän kauemman aikaa. :-)

Tumppuissa samat kankaat kuin korvalakissakin. Luulin ensin että näistä tulee liian isot mutta ihan passelit ovat ja mieluiset Lottikselle. Tumput ovat kaksinkertaiset, sisäkankaana tuota fleeceä, tumpujen varret resoria.

Neiti tykkää uusista asusteistaan. Eilisen kaupunkikierroksen perusteella myös muut tykkää. Aika monta kommenttia tuli nimittäin neidin shoppailuasusta. :-D Päällä oli siis tuo asusteisiin passeli kevyttoppapuku.

5 kommenttia:

 1. Ihania, varsinkin tuo korvahattu :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis setti! Söpö tuo hattu. =)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Ihanat myssyt ja tumput olet väkertänyt! Olisko sulla heittää linkkiä tuohon kypärämyssyn nettikaavaan, kun olen sitä koittanut tuloksetta hakea... Jos se siis on ns. ilmaiskaava?

  t. Maiju

  VastaaPoista
 4. Hei vaan Maiju. Kaava kypärämyssyyn löytyy Ottobren nettisivuilta ja on ilmainen. Tuolta kun selailet noita kaavoja aika alkuun niin löytyy. http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/index.html

  Niin ja kiitoksia hanna-naa ja Heidi. Hattu on minustakin kyllä aika ihqu. :-)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Marjuska linkistä ja neuvosta! Enpä ollut tajunnut, että kaavoja löytyy vaikka kuinka paljon, kun näkösällä on vaan osa :) Täytynee alkaa kokeilemaan!
  Maiju

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)