25. maaliskuuta 2011

Se "oikea" takki

Tässä se nyt tulee, se "oikea" takki. En millään malttanut odottaa että housutkin saan valmiiksi. :-) 
Saatte nyt sitten odotella vielä hetken housuja, työn alla ovat jo. 
Ihanaakin ihanampi Kestovaippakaupan leppäkerttu-pul pääsi takin ulkokankaaksi. Tämä kangas valloitti minut täysin ja se vallan huusi että tee minusta takki. Pakkohan se oli sitten tehdä. :-) Tämän on tarkoitus olla ihan ulkoilu/touhuilutakki. Siihen virkaan vettäpitävä pul varmaankin käy vallan mainiosti. 
Kaavan kuosittelin itse Tosimummon ohjeistuksesta oppia ottaen. Se testitakki kun oli niin suurensuuri. Taskut halusin ehdottomasti ja lopuksi lisäsin vielä tuollaisen tuulilistankin ettei vetoketjusta tuuli pääse tuivertamaan. Halusin myös ohjeesta poiketen sisäkankaan tulevan vetskariin asti eli jätin alavarat tekemättä. Laajensin myös hihaa kainalosta kun ajattelin että se voi vuorin kanssa alkaa ahdistaa. Pohjakaavana Baguette Magigue-huppari. Sen kaavat kun mulla oli valmiiksi jo piirrettynä. Tämän kierrätyshupparin tein sillä kaavalla. Kaava siis Ottobressä 1/11. Kokona takilla suunnilleen 92.

Vuorina herkullisen pinkkiä fleeceä Eurokankaan fleecelaarista. Hihoihin laitoin lisäksi vielä Kontista löytämääni liukasta vuorikangasta että käsi sujahtaisi hihaan helpommin. Hyvä että laitoin, takki on aika napakka ja tyköistuva. Ilman tuota vuorikangasta olisi käden hihaan saaminen tuskaa.
Ompeluun ohjetta katsoin myös Tosimummolta. Orjallisesti en sitäkään noudattanut. Vetskari Tosimummon tapaan onnistui hyvin. Hihansuihin halusin kuminauhat ja tuon pul-kankaan tulevan hihansuuhun asti. Sen ompelu aiheuttikin vähän päänvaivaa ja sain purkaa pari kertaa ennenkuin onnistui. Ompelin hihansuuhun kuminauhakujan, samaan tyyliin kuin Tosimummon neuvoma helman ompelukin. Päällikangas käännettiin siis vuorin päälle. Jätin huolittelemattoman reunan hihan sisäpuolelle, pul kun ei purkaannu ja on ihan siisti huolittelemattakin. eikä sitä kukaan tuolta hihan sisästä näe. :-)

Hupusta yksityiskohta. Ompelin tuohon hupun yläreunaan kuminauhaa pätkän vuoriin että huppu pysyy napakasti päässä. Ripustuslenkkikin näkyy epämääräisesti tässä kuvassa. Se on punaista satiininauhaa.

Taskun alta pilkottaa vähän pinkkiä fleeceä. Tein taskun kaksinkertaisena niin että toinen puoli on fleeceä, toinen tuota pulia. Pulia on käänteen verran pitemmästi että sai siistin taskunsuun.Vuorikangas kurkkii kivasti vähän tuolta alta. 
Samalla tapaa tein tuulilistaankin. Tuulilistan kiinnitys on kam-nepein. Tarttuvat vain nuo nepit niin hyvin kiinni ettei niitä meinaa saada auki. Tuo pul kun joustaa neppejä aukaistessa jonkin verran. Jospa ne löystyvät vähän käytössä.

Lottis poseerasi ystävänsä possun kanssa. Huomaattehan sen olevan tuolla taskussa.  :-)

Siellä se possu luuraa. Tasku on oikein sopiva possulle ja muillekin pienille aarteille. Takki on oikein sopiva, hihoissa vähän kasvunvaraa. Helmaan olisi ehkä voinut pikkuisen pituutta lisätä ja avartaa kainalosta vielä vähän lisää. Muuten olen tähän malliin oikein tyytyväinen.

Me ollaan kavereita. Uusi takki on kiva.

Takaa näyttää tältä. Huppu jää hauskasti pystyyn kun se on päässä. 

Vähän irvistellään ilman huppua. Possu pysyy vieläkin kyydissä.

Takana huppu ylettää aika alas kun ei ole päässä. Tykkään!

Aurinko meinaa häikäistä. Meillä oli possun kanssa oikein kivaa tällä kuvausreissulla. :-)

19 kommenttia:

  1. Ihana, ihana, ihana! Oot sinä kyllä taitava!

    VastaaPoista
  2. Ihan älyttömän hieno, ja sopii todellakin takiksi :D

    VastaaPoista
  3. Kaunis takki, valloittava kuosi!

    VastaaPoista
  4. siis ihana ihana! Mitkä värit!! Ja niin siistin näköistä ompelujälkeä!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana takki ja tosi siististi ommeltu!!

    VastaaPoista
  6. Kyllä on hieno, kannatti tehdä harjoitteluversio, mikä oli kyllä tosi hieno, mutta tämä malli on vielä parempi!

    VastaaPoista
  7. Onpa kaunis ja ennen kaikkea ihanan pirtsakka takki, sopii käyttäjälleen niin erinomaisesti! En varmaan uskaltaisikaan PUL-kankaasta ommella.. :) Kerropa sitten pitääkö hyvin :)

    VastaaPoista
  8. Ompas söpö! Itelläkin on monesti ollut mielessä, että tekisin pul-kankaisen takin, tosin sille asteelle on toistaiseksi jäänyt... :D

    VastaaPoista
  9. Wau, aivan mahtavan ihana!!! Uskaltaiskohan sitä itsekkin koittaa tehdä tytsylle jonkinmoisen vk-takin...

    VastaaPoista
  10. Ihan mahtava takki! Minulla on tuota samaa kangasta ja samaa sävyä olevaa fleeceä odottamassa anorakin tekoa..Näyttää kyllä niin upealta tuo takki, että ehkä pitää itsekin jo ottaa kangas työn alle. :)

    VastaaPoista
  11. Onpas hieno takki.Enpä olekaan ajatellut ennen et pul-kangasta voisi käyttää noinkin.Pitää kyl ehdottomasti kokeilla.Teetkö housut myös tuosta pulista.Kiinnostaa et kestääkö se miten jos lapsi vaikka kontta niin polvien kohalta,vai onko sellasta kokemusta siitä :)

    VastaaPoista
  12. Kiitoksia suorastaan punastuttavista kehuista. Saitte mut tuntemaan itteni ihan proksi. :-)

    Koittakaa ihmeessä pul-kangasta takkiin. Hieman hastavaa ommella mutta muuten niin mainiota kangasta ulkoilutakkiin.

    Anni: Pitäisi tuon takin olla hyvin pitävä. Tosin kulutuskestävyys on kysymysmerkki. Ainakaan hanskoissa ei ilmeisesti ole kovin hyvin kestänyt.

    HV: Tuskin maltan odottaa sinun versiotasi takista. Hassu yhteensattuma että samanlaiset kankaat on sullekin tulossa. :-D

    KadonnutNappi: Housuja en tee pulista vaan ostin sitä varten "oikeaa" ulkoilukangasta.

    VastaaPoista
  13. Onpa nätti ja pirteä takki! Hyvä idea toi pul-kankaan käyttö takissa. Itelläkin on jäänyt kaapiin ja olen miettinyt voisko sitä käyttää johonkin.

    VastaaPoista
  14. Tosi nätti takki, taisinkin viime viikolla bongata ihan livenäkin :)

    VastaaPoista
  15. Saatoitpa Kiana bongatakin. Käytiin takin (ja lapsen) kanssa kaupungilla viime viikolla. :-)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)