11. helmikuuta 2011

Pöksyjä ja pikkuisen kirppuja

Kahdet velourpökät valmistui  Lottiksen nukkuessa superpitkät päikkärit. Alusta loppuun sain nämä tehtyä. Kaavan vain olin piirtänyt ennakkoon. Kangas omista jemmoista. Alunperin muistaakseni Myllymuksuilta tilattu johonkin tarkoitukseen.
Halusin tehdä pöksyihin jotain ekstraa. Keltaisiin piti saada jotain vihreää ja vihreisiin taas jotain keltaista. Niinpä toisiin pöksyihin hyppäsi hauska ompputasku ja toiseen aurinko/kukka koristeeksi. Kaavana näissä on paljon kehutut Saimi-housut koossa 92 (Ottobre 1/09). Täytyy minunkin liittyä tämän mallin kehujien joukkoon. Loistavat pöksyt! Jos jotain vikaa kaavasta haluaa etsiä niin ehkä vaippavaraa voisin näihin lisätä. :-)

Keltaisissa pöksyissä siis ompputasku. Selialla ja Leikkisät lastenvaatteet-blogissa oli toteutettu haukatut omput. Mä kokeilin nyt tällaista reikäomppua. Joku onkin haukannut ompusta tuosta keskeltä! Näistä tuli (äidin) suosikit!

Lähikuvaa ompusta. Toi valkoinen hipsu noissa kuvissa on sitten lunta. Omppu on ommeltu pussukaksi ja tikattu lahkeeseen kiinni. Olis pitänyt ommella toinen ompun puolikas velour sisälle päin kun nyt tuolta taskusta pilkistää velourin nurja puoli. No nää oli vasta ekat versiot. Ompun kantana pätkä nauhaa. Mulla ei ollut ruskeaa niin olkoon sitten punainen. :-) Ompun reikään ompelin resorirenkaan Metsolan sinapinvärisestä resorista. Aattelin ensin että onko liian tunkkainen väri mutta hyvinhän tuo sopii, niin omppuun kuin lahjeresoriksikin.

Vihreät pöksyt. Kauheen ruttuiset ovat kuvassa. Lahkeeseen yritin tehdä auringon mutta kukalta tuo ehkä enemmän näyttää. Resorin keltainen väri osui tähän paremmin kohdalleen.

Tämän ompelin samalla tekniikalla kuin tuon ompunkin. Säteet (tai terälehdet) on kaksinkertaiset ja irrallaan tuosta keskustasta. Leikkasin kaksi ympyrää ja ompelin yhteen niin että säteet kiinnittyi samalla. Leikkasin kääntöaukon nurjalle puolelle ja se näkyykin tuossa keltaisessa rastina kun kuultaa tuo vihreä kangas vähän läpi. Olis pitänyt ommella leikkaussaumoja vähän toisiinsa ennen pöksyihin ompelua niin ei näkyis noin selvästi.
Tykkään tuosta tekniikasta kyllä. Tiheällä siksakilla ompelu on jotenkin niin vaivalloista ja näin saa tuohon koristukseen vähän kolmiulotteiduutta. Tosin se ei välttämätä vaikkapa ulkohaalareiden alla oo kiva juttu kun paksut kohdat voi painaa ikävästi.
Lopuksi ompelin keskustaan nuo kiekurat ihan vaan suoralla ja sen kummemmin suunnittelematta. Säteet tikkasin vähän lahkeeseen kiinni kärjistä kun jäivät muuten hassusti töröttämään.

Pöksyissä on molemmissa takana sisäpuolella nauhanpätkät merkkinä. Pikkuhiljaa alan tämänkin muistamaan eikä miehen aina tarvitse tulla kysymään että kumminpäin housut kuuluu. :-)

Istuvat tosi hyvin Lottikselle. Ilman vaippaa varmaan olisivat aika lailla täydelliset. Taskukin sattui aika sopivalle kohdalle.

Neiti halus makoilla.

Mitäs täältä mahtaa löytyä? Tasku ainakin kiinnostaa kovasti.

Toiset pöksyt testissä. Koristus jää vähän polven alapuolelle. Voisi kyllä olla aika  hauska polvenkin kohdalla. Toimis samalla konttauspehmusteena. :-D

Läpäreitä/säteitä/terälehtiä piti kans hiplata.

Sitten jotain muuta.
Vihreitä kirppislöytöjä paikalliskirpparilta. Tuon päärynäbodyn jo tuunasin Lottikselle paidaksi niinkuin sovituskuvista näkyykin. Leikkasin vain bodyosan pois ja surautin saumurilla leikkuusauman. 
Molemmat pöksyt on Helmerille. Koko 56 oli vihreissä ja toisissa 68. Aika samankokoiset silti.

Punasävyisiä löytyi Oulun suunnalta. Ruskea on froteeta ja muka kokoa 80 mutta aika pieni. 
Perusbody aina niin muodikkaissa raidoissa. :-) Koko 70.
Raitasetti on jonkun itse tekemä. Joustista ovat siis. Aika leveän oloiset ja toisaalta lyhyet on niin paita kuin pöksytkin. Saa nähdä pitäääkö näille tehdä jotain. Kangas on kiva niin sen käyttöikää voisi lisätä vaikkapa resoreilla. Tuo setti kun on varmaan kokoa 50-60.

15 kommenttia:

  1. Kiva omppu tuli kyllä noinkin :) ja kukka/aurinko on myös ihana, tykkään noista keskustan kiekuroista.

    VastaaPoista
  2. Hauskat tuli housuista :) Muistatko mitä kokoa niitä Saimi housuja on ? Multa kun tuo kyseinen Ottobren numero just puuttuu, enkä viitti tilata jos ei oo meille sopivaa kokoa :D

    VastaaPoista
  3. Tosi kivat housut ja koristukset! =)

    VastaaPoista
  4. Mua alkoi naurattaa kun näin nuo aurinkohousut =D Minä nimittäin eilen pyötittelin tuossa keltaisia tilkkuja mielessäni ihan samanlainen aurinko (tosin paitaan ja tänään se muuttui perustähdeksi). Tuo omppu-aplikaatio on aivan mielettömän kiva. Tekis mieli kokeilla itekkin. Ja kivoja kirppislöytöjäkin olet tehnyt.

    VastaaPoista
  5. Tiia: Saimi-housut alkaa koosta 92 ja 140 on suurin koko. Meidän neiti käyttää nyt pääasiassa 86 kokoa (osa vaatteista kokoa 80) mutta pitkien resoreiden ansioista menee hyvin nuo 92:set Saimit jo nyt.
    Meeri:Hauska yhteensattuma että just olit aurinkoa suunnitellut. :-)

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania housuja! Ja tosi hyvä tuo taskuidea, sitä vois melkein itekin kokeilla!

    VastaaPoista
  7. Kivoja housuja ja aplikaatioita.
    Mulle ei koskaan muistu mieleen laittaa noita lappuja, ei koko eikä muitakaan vaikka niitä on. Pitäisi opetella ja todellakin vain miestä varten :D

    VastaaPoista
  8. Onpas kivat housut :)
    Mulla oli vähän samantyylinen taskuidea (mut kyl ihan pyöreä jos tollanen reikä) mut en sit tehnytkään. toi näyttää niin kivaltaettä täytynee seki täs jokupv toteuttaa :)

    VastaaPoista
  9. Onpa kivoja housuja, tuo ompputasku on aivan mahtava!! Itekin olen joskus tuota Saimi-kaavaa käyttänyt ja tykkään kyllä. Selvästi on kuitenkin "isolle" tytölle kaavoitettu eli kestovaipalle ainakaan ei juuri vaippavaraa ollut, sen verran matala vyötärö on.

    VastaaPoista
  10. Suloisia housuja! Itekkin olen Saimi-kaavalla useat housut ommellut, ja tykkään! Nyt vaan loppuu jo koot meidän tytöille.

    VastaaPoista
  11. Hieno idea! Meilläkin mies välillä laittaa housut ihan väärinpäin :)Tääläkin kovasti yritystä että muistaisi niitä lappuja laitella taakse :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos kovasti ahkerasta kommentoinnista! :-)

    Kiva että tykkäätte tuosta taskusta. Mulla tuli jo vaikka mitä muita ideoita jotka vois samalla systeemillä toteuttaa. :-)
    Enkä näköjään ole sitten ainoa joka unohtaa miltei aina lappuja ommella merkiksi. :-D

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)