26. huhtikuuta 2011

Paitaduo ja pöksytrio (ja liivinsuojia)

Ihan pikkuruisia pöksyjä ja pari paitaa syntyivät jo ennen pääsiäistä. En vain ole ehtinyt tänne niitä päivittämään. Muutenkin juhlapyhät oltiin nettipimennossa ja nyt on hurja määrä päivityksiä lukematta. Riittää selaamista vähäksi aikaa. :-)

Paidat molemmat trikoota. Pilvitrikoo joskus Metsolan alesta ostettu, sienitrikoo Hannan kankaasta. Sienen pilkkukangas Eurokankaasta, jämäpala imetyspaitakokeilusta. Sienen jalka mikrofleeceä, en muista mistä hommattu. Sydän pilvipaidassa velouria Metsolasta.
Kaavana molemmissa paidoissa White Rabbit t-paita Ottobrestä 1/11. Pienemmässä koko 62, suuremmassa 86. Nämä paidat meni molemmat lahjaksi vasta vauvautuneelle ystävälleni. Isomman sai isoveli ja pienemmän tuore ihana pikkutyttö.

Sienipaitaan tein taskun samalla tyylillä kuin aiemmin omppuhousut . Tarkoitus on ollut varioida tuota taskua enemmänkin mutta ei tässä muka ole ehtinyt. No tällainen sienitasku syntyi trikoojämistä. Valkoista resoria mulla ei ollut joten käsiaukon reunustin ruskealla. Taskun sisäpuolen ajattelin tehdä ensin valkoiseksi mutta sitten päädyin kuitenkin kauttaaltaan pilkulliseen sieneen. Ihan kiva tästä tuli. :-)

Pieniä pöksyjä velourista. Pinkit lähti samaan osoitteeseen kuin paidatkin, vihreet ja keltaiset jäi odottamaan Helmerin syntymistä. Kokona näissä 56 ja kaava samasta lehdestä kuin paidatkin. Kaavana Acrobatics haaremihousut. Noi Helmerin housut on olleet leikattuna jo vaikka kuinka kauan, eivät vaan ompeluun asti ole päässeet. Niihin tulikin etukapaleeseenkin sauma kun ovat jämäpaloista ommeltu. Pinkit on ihan "oikein" ilman etukappaleen saumaa tehty.
Kivan rennon oloinen housumalli pienelle vauvalle. Kestovaippakin sopii ihan varmasti. Isommalle lapselle eivät kyllä ole ihan minun mieleeni. Kerhossa näin yhdellä lapsella Meandin haaremit jotka näytti paljon paremmilta, sellaiset tyköistuvammat eivätkä tällaiset lökäpöksyt niinkuin nämä Ottobren housut. Pitää koittaa piirtää itse niiden tyylinen kaava. Näyttivät sen verran kivalta.

Pöksyjen takasaumaan ompelin Kettuliini-merkit. Tietääpä miten päin kuuluu pukea. Paidoissa merkit on tällä kertaa helmassa.
Pitkät resorit niin vyötäröllä kuin lahkeissakin.

Tässä vielä kokonaisuutena pienet pöksyt ja paita. Tuo pinkki sydän piti tuohon paitaan saada että ovat pöksyjen kanssa samaa sarjaa.

Vaatteiden lisäksi innostuin ompelemaan vielä pinon liivinsuojia imettävälle äidille. Nämä surautinkin ihan pikaisesti jämäpaloista. osa palasista omista jemmosita, osan sain juuri eräältä samassa kerhossa käyvältä äidiltä. Kiitoksia vain Anna!
Kuusi paria näitä siis syntyi, kuvassa päällekkäin aina sisä- ja ulkopuoli suojasta. Imuksi ompelin tenceliä vähän sisemmäs niin että reunassa on vain kosteussulku ja sisäkangas. Ei jääneet reunat niin paksuiksi. Ulkopintana pul-kangas kosteussulkuna, raidalliset kankaat ilmeisesti bambucollegea. Omppusuojissa tencel myös sisäpuolen kankaana. Omppuiset oli jotenkin hankala saumuroida, ne jäikin sitten omaan käyttöön kun eivät ihan siististi onnistuneet. Muut onnistuikin ihan mallikelpoisesti. Ilmeisesti tuo tencel on vaan niin ohutta ja joustavaa että se aiheutti kankaan karkaamista ja epäsiistimmän lopputuloksen. 
Kokoa näillä liivinsuojilla on halkaisijaltaan 13 cm. Aika reilun kokoisia siis. Koon määritteli lasinen jälkiruokakuppi joka toimi ympyrämuottina. :-)

4 kommenttia:

  1. Voi kuin suloisia vaatteita.Noi haaremihousut on kyl herkulliset :) ja hauska toi sienitasku.

    VastaaPoista
  2. Ihanat vaatteet, haaremipöksyt näyttä hyvälle vaikka muuten niistä ei pitää;) Sienitasku on kiva.

    VastaaPoista
  3. Voi tuo sienitasku on hieno!!!
    JA varmasi ylisöpöt noi haaremit vaavin päällä :D

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)