28. syyskuuta 2009

Hankintoja


Tilasin sitten nepityskoneen. Ranskasta. Innostuin ehkä vähän liikaa ja tuttavan tahtoessa että tekisin hänelle vaippoja Fuzzi Bunzin kaavalla (hän siis antoi vaipan malliksi), tuli tarvetta nepitysvälineelle ja tilasin sitten pressin. Firma oli Ar Brinic ja mukaan tuli 1000 neppiä oman valinnan mukaan. Tilasin toki vähän muutakin, tarranauhaa ja kivaa kuviollista joustokanttia. Olisihan halvempikin vaihtoehto ollut neppipihtien muodossa mutta tuli sitten tilattua tuollainen. Kätevä on toki ja helppo käyttää. Eka nepityskin näkyy kuvassa, tosin vielä puolivalmiina.

Kuvassa näkyy myös uudet kangassakseni, kolmet sakset siis, jotka tilasin Ompelijanmaailmasta. Ovat saksalaista laatua ja merkiltään Finny. Tarkoituksella ostin muunlaiset kuin Fiskarsit, joita jo kotoa löytyy, että erottuvat selvästi muista saksista. Kyllästyin siihen että aina ovat sakset hukassa ja tilasin uudet. Mulla ei siis ollut virallisia kangassaksia vaan ihan vaan yleissakset joita muutkin käytti missä milloinkin. Leikkuukyvyn ero on kyllä huomattava. Olen suorastaan rakastunut! Nämä uudet sakset leikkaavat kuin vettä vaan kun entisillä sai jukostaa ja jälki oli mitä oli. Nyt vasta huomasi tosissaan miten surkeat nuo entiset sakset oikein olivatkaan. Nuo uudet sakset ovat sitten käyttökiellossa muilta ja leikata saa vaan kangasta. Niin ja kolmet sakset kotiutuivat siksi (vaikka piti tilata vaan yhdet) kun sattui tarjouksessa olemaan tuollainen setti missä oli lankasakset ja tollaiset pikkusakset. Ajattelin että voisivat olla kätevät tuollaiset pienemmätkin sakset.


Sitten hieman kirpparilöytöjä. Kivoja kankaita löytyy melkein aina ja kohta olen jo helisemässä näiden kanssa kun aina pitää lisää vain ostaa eikä entisistäkään ehdi tai raaski mitään tekemään. Ne on vaan niin ihania. Puuvillakangasta on toi sininen kukallinen, niitä on kaksi, ovat pussilakanoita ja toinen oli revennyt (siksi matonkudepaketissa halvalla!). Puuvillaa myös tuo ruskeepohjainen, jossa sinisiä ja keltaisia kukkia (mulle jo toinen samalla kuosilla) ja toi valkoinen jossa pieniä kuvioita. Tuo valkoinen olisi oiva nappikankaaksi.Pitäisi vain nappipohjia hommata. Sitten raidallinen pyyhe, josta taitaa tulla vaippoja ja muutama pieni pöytäliina ja tuo oranssi kuviollinen kietaisuhame jotain puuvillasekoitetta. Oikeassa alareunassa vielä pieni tyynynpäällinen joka toiselta puolelta sinisävyinen ja toiselta oranssi-ruskea. Kiva sellaisenaankin kun vaan täyttää. Niin ja tuolla pinon päällimmäisenä kuviollinen ohut huivi, joka varmaankin jää käyttöön ihan sellaisenaan. Tällaista tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)