22. syyskuuta 2010

Takkikaava

Muistinpas että en muistanut. Siis laittaa takista leikkausvaiheessa kuvia. Sani näitä pyysi että hahmottaa paremmin takin mallin. Kyseessä siis kahdesta kappaleesta ommeltu takki, hupusta ja takkiosasta. Alunperin -77 vuoden käsityölehdestä. Tässä jo muokattuna mutta periaate on sama. Tässäpä pari kuvaa.

Tältä kaava näyttää. Kangas on taitteella. Vasemmassa reunassa takahelma, oikeassa etuhelma. Hiha tuossa välissä. Kaula-aukko näkyy tuossa keskellä. 

Kangas leikattuna. Keskietusauma leikataan taitteelta halki. Siinä on nyt takki levitettynä. Ei muuta kuin etu- ja takaosat vastakkain ja ompelemaan.
Tässä vielä kuva hupusta. Kaava on oikeesti yksiosainen, mun piti vaan tehdä kahdesta osasta kun ei kangas riittäny yksiosaisena tekemään. Keskellä siis päälaki, alareunassa hupun etureuna ja yläreunassa takasauma. Sivuilla on hupun pääntielle tulevat reunat. 

Toivottavasti tämä selkeytti takin kaavaperiaatetta. Kokeilkaapa tekin ommella vastaava takki. Helppo ja nopea! :-)

7 kommenttia:

 1. Voi kiitos kiitos kiitos :)
  Tää tulee ihan varmasti kokeiluun jossainvälis :D

  VastaaPoista
 2. Pitääkin kokeilla. Suunnitteilla kun on jätkänpätkälle uusi "kauppatakki". :)

  VastaaPoista
 3. Hei, ja KAUNIIT KIITOKSET paketista! :) Se tuli jo jokin aika sitten, mutta en ole muistanut käydä täällä kiittämässä, aijjai! Ihana yllätys se oli, ja sai todella hyvälle mielelle! Hauskinta oli, että olit osannut valita Fazerin punaisen sen "perus"sinisen sijaan, sillä viime aikoina olen pitänyt enemmän juuri punaisesta :D Bloggaan palkinnosta tänään, ja laitan linkin tänne, että muutkin löytävät ehkä tiensä tänne kurkkaamaan ;)

  VastaaPoista
 4. Oi pitäisikö kokokeilla, se näyttää nyt niin helpolta tuossa kun levällään.

  VastaaPoista
 5. Vau! Tämän minäkin saattaisin (EHKÄ) saada onnistumaan. Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanasta kaavasta=) Kuopukselle ommeltu jo takin päällysosa... Isomummun vanhasta verhosta tulee meidän tytöille takit!

  VastaaPoista
 7. Mutta millasesta lehestä tuon saa, vai piirretäänkö ihan summittain?

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)