1. syyskuuta 2010

Pino vaippoja

Rakas ystäväni antoi minulle kassillisen kankaita jo jokin aika sitten vaippojen ompelua varten. Vaipoilla ei ollut kiire ja niinpä projekti pääsi venymään. Tässä ne nyt lopulta kuitenkin ovat. Sain aikaan neljä sisätyttöä, viisi taskuvaippaa ja kuorivaipan. Extrana syntyi ruokalappu ja pesulappuja/pyyhkimisliinoja.

Sisävaipat ja kuori tässä. Sisävaipat taskumallia, materiaalina paksu flanelli ja pääällikankaana trikoo. Kiinnityksenä tarrat. Koko on M ja kaava on Kestovaippayhdistyksen ilmaiskaava täältä. Kuori on 2 mil pul-kangasta eli sellaista paksumpaa. Tarrat myös tässä kiinnityksenä. Kaavana tähän Mummut M-koossa. Kaavan olen saanut kestovaippahulinoilta Oulusta joku vuosi sitten.

Taskuvaipat. Halusin tehdä mahdollisimman monta vaippaa ja siksi tein siivekkeet paloista ja sain hyödynnettyä kankaat paremmin. Maastokuvioinen on 2 mil pulia kuten liekkikangaskin, Valkoisesta en tiedä mitä se oikein on, ei pul-kangasta mielestäni. Aika paksua ja muovimaista. Siivekkeiden palat on mun tilkkupussista br tai 1 mil pulia. Sisäkankaana on fleece.  Kaava on sama kuin sisävaipoissa.

Sitten vielä nämä extrat. Ruokalappu kuorivaipan jämäpaloista. On siis ommeltu kahdesta palasta, keskellä sauma. Reunustettu dino-kuvioisella paksulla joustokantilla jota tilasin Ar Brinicistä samalla kun tilasin neppipressin. On jäänyt sitten lojumaan tuonne laatikon pohjalle. Tähän hoksasin sitten käyttää. Mulla on tuolla pinkkiä kruunukuvioistakin, pitää sitäkin johonkin muistaa käyttää. sitten vielä nuo pesulaput tai pyyhkimislaput flanellin jämäpaloista. Surautin vain saumurilla ympäri. Näitä tarvitsee aina. Tuossa alla vielä lähikuva dinoista. Ovat kylläkin ylösalaisin kuvassa...

ps. Tänään tuli vuosi täyteen blogin ekasta kirjoituksesta. Sen kunniaksi tulee lähiaikoina arvontaa kunhan saan palkinnon valmiiksi. Tällä viikolla on ollut vähän hässäkkää niin en ole ehtinyt tekemään. Palataan asiaan muutaman päivän sisään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)