30. syyskuuta 2010

Tummaa veluuria

Veluuria pukkaa. Nämä on hautajaisvaatteiksi, siksi tummat värit. Velourit kestovaippakaupasta kun siellä oli tarjouksessa.

Eli siis Lillille ja Leepertille paidat, nämä housut on näille parina. Lottikselle sitten paita ja tunika. Halusin jotain muuta kuin perusmustaa ja valikoin nämä hillityt värit. Lapsillahan ei niin pakko ole hautajaisissakaan ihan mustissa olla.

Lillin paidan kaava Ottobrestä 6/2007, Rebecka-raglanpaita. Tai siis aihio on se mutta muokkasin kaavaa, ensinnäkin levensin sitä reilusti. Kangasta oli tasan metri ja hihojen pituudesta jouduin tinkimään. Lisäsin nuo hörselöt helmaan ja hihansuihin kankaan jämäpaloista. Sain niin vähän lisäpituutta ja Lilli tykkää. :-) Pääntiellä on kujassa kuminauha. Kangas tuli käytettyä tähän kyllä hyvin tarkasti. 

Leepertin paita on ihan peruspaidan kaavalla Ottobrestä 4/2004. Taisi olla ihan vain T-paita-nimellä. Paidan etukappaleen tein kolmesta eri väristä ettei ole niin tylsä. Takakappale on tuota petroolinväristä. Hihansuihin ja pääntielle resorit. Kaava oli reilu joten otin olkapäistä sisään vielä ompelun lomassa. 

Lottiksen setti lopuksi. Halusin raglanhihaisen niinkuin Lillillekin ja Ottobressä 4/2010 oli Papana-paidan kaava. Siitä lähdin liikkeelle ja muokkasin tunikaksi. Alkuperäistä kaavaa on aika vähän jäljellä. Levensin helmaa, lisäsin hörselön, muutin pääntien kujalliseksi ja laitoin sinne kuminauhan, hihoja pidensin ja niidenkin suihin laitoin kuminauhan. Tuli kiva. Eteen aplikoin pari syksyistä sientä. Ekan kerran käytin oikein tukikangasta aplikoinnin alla ja olen ollut tyhmä kun en laiskuuksissani aiemmin ole sitä käyttänyt. Niin siistiä jälkeä tuli!
Housujen kaava on samaisesta lehdestä 4/2010, Rusakko-housut, koko 86. Nämä on ihan kaavan ja ohjeen mukaan tehty. Ainoastaan lisäsin pienet sieniaplikaatiot lahkeensivujen somistekappaleisiin. 

Tuossa alla vielä tuo aplikaatio, jostain syystä nuo aplikaatiot ei erotu noista ylemmistä kuvista. Housuissa on tuollainen vihreä pienempi sieni niinkuin tuossa Tunikassakin.

Meirän lapsoset uusissa vetimissään. Huomatkaa Lottiksen komeet kengät, maksoivat 50 senttiä kirpparilla, oikeen kiiltonahkaiset.

Leepertille paita sopii mukavasti ja tykkää lopputuloksesta. Lupasin kyllä että paitaa voidaan piristää jollain kivalla kuvalla hautajaisten jälkeen mutta katsotaan nyt.

Lilli prinsessa oli ihan myyty tälle paidalle. Kumma raita näkyy kuvassa jota ei kyllä livenä näy. Omituista...

Lottis ei ollut kuvaustuulella, olisi vaan halunnut juosta pitkin pihaa. Tää ehkä paras kuva...

Enimmäkseen tuli vaan tämmösiä kuvia.
Ja tietty juhlavaatteilla pitää alkaa vesiämpäreillä kokkaamaan :-)

3 kommenttia:

 1. Harmi että surulliset juhlat tulossa.
  Kivat puvut, etenkin tuosta pienimmäisen puvusta tykkään! ja meil kans aina jokapaikas vesi loiskuu...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sani! Välillä on näitä tylsempiäkin juhlia valitettavasti. :-( Pienin puku on minunkin suosikki. Onnistui yli odotusten. Jotenkin nuo pikkulasten vaatteet on niin ihania. :-)

  VastaaPoista
 3. Ihanan pehmoisen ja lämpimän näköiset asut.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)