15. maaliskuuta 2010

Lakkeja, lakkeja...

Tämä on tarina kudotusta myssystä Lottikselle, josta tulikin loppujen lopuksi kolme lakkia. Aloitin kutomaan tällaista Aviatrixin myssyä perheen pienimmälle Villapadan inspiroimana ja ensimmäisestä tekeleestä tuli aivan liian iso, toisesta taas liian pieni ja kolmannesta vasta sopiva. Tässä neulomussarjassa yhdistyivät tekijän kokemattomuus, englanninkielinen ohje ja oman käsialan tiukkuuden vaikutus lopputulokseen. Ohjeessa oli usealle eri langanpaksuudelle eri ohjeet ja valitsin niistä sitten mielestäni sopivan ja kudoin ensimmäisen ison lakin, toiseen tiukensin käsialaani ja pienensin kokoa reilusti, tuloksena liian pieni lakki. Kolmas meni sitten nappiin. Kaksi kolmesta meni kyllä jo käyttöön, pienin on vielä ilman omistajaa.

Tässä lakki pienessä päässä. Lanka on Wash-and-Filz-it- nimistä 100% huopuvaa villaa kun sitä sattui olemaan joskus vaippahousujen tekoa varten ostettuna. Tosin jouduin sitä siten lisää hakemaan kun ei homma mennyt ihan putkeen. Puunappeja toisessa sivussa on kaksi, Nappikikasta Oulusta ostettu. Koko on noin 12kk ja aivan passeli. Ihana lakki. Menee mukavasti korville ja otsalle.

Isommalle lapsoselle vähän rajumpi lakki. Leepertti poseeraa. Lakki on Seitsemästä veljeksestä omistajan toivomilla väreillä. Ohje on Novitan sivuilta, Pääkallokuvioiset pipo ja lapaset. Ohjeessa oli lankana Isoveli ja niinpä sitä piti muuttaa vähän. Opin sentään jotain Lottiksen lakin kutomisepisodista :-D. Vaikka lisäsin silmukoita meinasi lakista tulla pieni ja kuvion kutomisen jälkeen lisäsin vielä kymmeisen silmukkaa niin tuli sopiva.Oli muuten eka kuvion neulomiseni ikinä ja hyvä tuli. Taakse tuli tuollaiset saumat, joita tarkoituksella korostin. Toinen tällainen pitäisi vielä Lillille tehdä, jospa se sitten onnistuisi kerralla ja ilman muutoksia.

Lopuksi vielä pieni tuunausprojekti. Nämä lapaset ovat viimetalviset ja Lillin kummitädin kutomat. Niistä alkoi varsi jäädä lyhyeksi joten neuloin niihin tuollaiset resorit ja kiinnitin ompelemalla. Saivat jatkoaikaa nämäkin lapaset. Näkyy kyllä kuvassa liian hyvin meidän sohvan huono tila, täytteet pursuaa. Sekin on korjauslistalla....

Olen tainnut hieman hurahtaa tuohon kutomiseen vaikka se ei ihan ongelmitta sujukaan. Mielessä nimittäin siintää kutoa oikein mekko Lottikselle. Hui kamala, varmaan olen seonnut. Ajattelin yrittää saada sen valmiiksi Lottiksen yksivuotissynttäreille jotka on 18.4. Reilu kuukausi siis aikaa... Ei muuta kun heti huomenna lankakauppaan... Ompeluksiakin on tulossa, Lottiksen kevätpuku on kesken ja muutakin mielessä. Täytyy niitäkin tehdä tässä eteenpäin...

1 kommentti:

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)