23. toukokuuta 2012

Kissa vieköön!

Tää projekti potki päähän kunnolla. Vastusti mua ihan tosissaan. Sinnillä tein kuitenkin valmiiksi asti vaikka olis tehny mieli nakata roskikseen koko tekele. Joskus vaan tulee sellasia hetkiä ja projekteja jotka ei halua millään onnistua. Tää hihaton huppari oli tosiaan sellainen. Mietin jo etten bloggaa tätä edes ollenkaan mutta laitoin nyt kuitenkin.
Ja kun valituksen makuun päästiin niin kummastelen suuresti tätä omaa bloggauslaiskuuttani. Tämäkin työ on ollut valmiina jo lauantaista mutta ei sitä vaan saa blogattua. Mikä hiivatti se on oikein vienyt hohdon tästä hommasta. Koko kevät on ollut jotenkin vastentahtoista.... No jospa se tästä... Bloggaamista en halua lopettaa, tartten vaan nyt jonkun kipinän tähän hommaan että innostuisin uudestaan... Pitäiskö joku teemaviikko vaikka pykätä pystyyn?

Mutta joo, saa valitukset riittää ja itse asiaan. :-D
hihaton huppari Liandlon irvikissasta johon ihastuin heti nähtyäni tästä kuvan. Ajattelin silloin että Lilli tykkää mutta hänpä olikin ihan yök-fiiliksellä tähän kuosiin. No ei se mitään Lottis on kissafani ja tää uppos pieneen tyttöön täysillä. :-) Vuorina kangasvaihtareilta saatu vaaleenpunasävytteinen raitatrikoo, samaa myös taskuissa. Kanttauksen sattumalta oikean sävyinen resori on tilattu Kangastukusta ja kiinnityksenä on kam-nepit.
Kaavana uusimman OB:n Windy Days koossa 104 ja ilman muita krumeluureja kuin nuo taskut. Ohjeen mukaisessa hupparissa oli taskut takanakin ja koko vaate kasattu kahdesta kankaasta. Mä tein tällasen yksinkertaisemman.

Sisuskaluja näkyy tässä. Seurasin ohjetta orjallisesti ja nyt toi sivusauma ei oo piilossa. Mua vähän se häirittee. Ilman tuota saumaa olis käännettävä huppari.

Sitten se suurin syy tämän hupparin vastaan taisteluun. Noi taskut ja niiden päällitikkaukset. Toisen etukappaleen jousuin tekemään kahteen kertaan kun ekaan tuli purkaessa reikä. Yritin ensin peitetikillä ommella nuo kaaret muttei siitä mitään tullut. Yritin säätää konetta vaikka kuinka mutten saanut hyppytikkeja loppumaan. Lopulta luovutin ja otin ompelukoneen kehiin.
No ei sekään mennyt putkeen. Ajattelin laittaa jotain koristeommelta tuohon tikkaukseen  mutta mokoma kone ei sitäkään suostunut tekemään kerralla. Se jäi jumittamaan aina välillä ja joutui kiroilemaan ja purkamaan taas. Toisen taskun sain tikattua kiroilun säestämänä  kokonaan tuolla koristetikillä mutta toisen kohdalla meni sitten hermot (kun olin ensin saanut etukappaleeseen reiän ja leikannut uuden) ja vedin vaan suoralla tuon tikkauksen loppuun. Tikkauksen yläreunassa siis pätkä tähtitikkausta ja loput suoraa. Ei ehkä esteettinen mutta toimiva. :-(
Osaako joku sanoa mikä tuossa kaksinkertaisen trikoon tikkaamisessa oikein mätti? Onko jollain vinkkiä jolla sen saa hallintaan. Koitin säätää paininjalan puristustakin molemmista koneista muttei se tuntunut auttavan.

Toinen tasku jossa tuo ommel tappelun jälkeen kuitenkin on tuota tähtiommelta. Taskunsuun tikkauksen tein peitetikillä. Noi on kivat taskut vaikka vastustivatkin viimosen päälle. :-)

Sovittelua. Onneksi Lottis tykkää kissa hupparistaan. Nyt onkin ollut sopivat kelit tällaiselle hihattomalle kun on jo lämmin mutta jotain lisävaatetta kuitenkin tarttee. Ehkä vois tehdä toisenkin mutta vasta kun verenpaine on tämän työn tekemisestä vähän laskenut. :-D
Tein helmasta vähän pidemmän kuin ohjeessa mutta silti olis saanut olla vaikka vieläkin pidempi. Aina nää OB:n yläosat on lyhyitä, tai sitten mä vaan tykkään vähän ylipitkästä tyylistä. :-)

Huppu on aika sopivan kokoinen.

Takana ei tosiaan mitään ekstraa. Olis ne taskut sielläkin voineet olla ihan hauskat.

Taskun testausta.

Jos joku jaksoi loppuun asti mun negatiivissävytteisen postauksen lukea niin tässä loppukevennys. Mun hassu kesäkukkaistutus. Tarvitaan rikkinäiset kumpparit (nämä kokoa 42), kiviä kengän kärkeen täytteeksi, vähän multaa ja kasvi per kumppari. Hauska kukkaistutus. Mies jo manasi että hyvät kumpparit laitto kukille. Ovat siis oikeesti reikäiset.... :-D

7 kommenttia:

 1. Kivan mallinen huppari ja tuo kangas on hauska! Tilasin itsekin pikkupalan ja on livenä minusta ihanampi kuin kaupan kuvassa.

  VastaaPoista
 2. Oi upeat kumpparit!!! Mutta se liivi näyttä päällä tosi hienolle, uskon että vain Sinä ne virheet näet, kaikilla joksus epäonnistu, eikun uutta yritystä vaan!!! Ja vinkkejä en osa jakaa, olisko peitetikkarissa neulojen vaihto kun hyppytikkia tekee??? Minulla jää aaltoilemaan usein kun ompelukoneella teen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustaki noi kumpparit on aika symppikset. :-D
   Neulojen vaihto tais jäädä kokeilematta kun säätelin. Sehän kyllä usein auttaa. Kumma vaan kun ei se hyppytikkiä oo tehny kantatessa juurikaan mutta tuota tuplatrikoota tikatessa kyllä. Tuntuu että nää jutut on joskus niin henkimaailman hommia... :-D

   Poista
 3. Tuo huppari on kaikesta vastustelustaan huolimatta aivan ihastuttava :) Joten kannatti nähdä vaivaa!

  Bloggausinnottomuus. Tiedätkö, painin toisinaan itse aivan saman ongelman kanssa. Tuntuu, että ei jaksaisi enää, mutta ei oikein osaa lopettaakaan :D Vähemmän ja vähemmän tulee keskityttyä kuviin tms. ottamiseen ja se harmittaa. Siulla on kivoja ompeluksia ja kaunis blogi, joten älä luovuta!

  Ja hei, mainiot kesäkumpparit!

  VastaaPoista
 4. Kyllähän tuon kaavan ja mallin kanssa sai painia kun kerroksia oli paljon ja kaikki muutkin tekijät vielä päälle. Hieno kuitenkin on lopputuloksesi ja pääasia on, että saaja on mielissään! :)

  VastaaPoista
 5. Kivoja ompeluksia ja tosi hauskat kumpparikukat :)

  VastaaPoista
 6. Mikä oli projektin tarkoitus, ja millaisia haasteita koit tehdessäsi hihaton huppari Liandlon irvikissasta?
  Kuinka kauan projekti kesti, ja miten koit itse prosessin aikana?
  Regard Telkom University

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)