13. toukokuuta 2012

Pihahommia (eli kämeräkännyllä testikuvausta) :-D

Oikein hyvää äitienpäivää kaikille näin krookusten välityksellä. Ne alkoivat jo hangen läpi puskea nuppua ja ovat nyt täydessä kukassa vaikka kuvassa ovatkin vähän kiinni.
Ajattelin testata kännykällä kuvaamista kuten Ehtoisa emäntä kommentissa ehdotti. Itellä ei käynyt edes mielessä. :-) Käyhän tämä näinkin. En vain hoksannut että kamerasta olis voinut valmiksi pienentää kuvakokoa. Nyt pienensin niitä yksittäin Picasassa. Mun puhelimessa kun onkin aika jyty kamera, oikein viiden megapikselin.

Kuvailin sitten pihahommia testimielessä kännykällä. Aihe vähän poikkeaa normaalista mutta onhan nää pihahommatkin yhdensorttisia luovuuden purkauksia. :-)
Piha vetää näin keväällä puoleensa ja yksi hullu idea on saanut alkunsa. Olen niiiin kyllästynyt rikkaruohoihin kasvimaalla ja päätin perustaa pikkuisen kasvimaan talon lämpimälle etelä/länsiseinustalle laastipaljuihin. Kasvatellaanhan sitä kasvilavoissakin, miksei sitten lämpimllä seinustalla paljuissa. :-D
Viime kesänä kasvattelin jo kesäkukkia paljuissa hyvällä menestyksellä. Toivottavasti vihannekset ja juureksetkin kasvavat näissä yhtä mukavasti. Rikkaruohoja ei ainakaan pitäis niin helposti tulla. :-)

Paljujen pohjaan on porattu reikiä ja salaojituksena alimmaisena on soraa. Tähän päälle kaatelin sitten vielä multaa säkillisen per palju.

Talon päätyä ja paljurivistöä. Eihän nuo mitään kauniita ole mutta jos ajavat asiansa niinkuin ajattelin niin olen tyytyväinen. Toki kävi jo mielessä tekaista tuohon joku reunus tai matala aita ettei nuo paljut näkyisi. 
Huomatkaa meidän kuution vesipönttö johon puolen katon vedet valuvat talteen. Siitä kelpaa kesällä kastella kukkaset eikä ihan heti lopu kasteluvesi. Siinä on kätevä hana josta saa laskettua vettä kastelukannuun.

Samasta kohtaa otettu kuva kun edellinen mutta rintamasuunta eri. Kasvihuone sijaitsee vajaa kymmenen metriä talon päädystä. Tällä hetkellä se on vielä täynnä kaikenlaista rojua mutta kunhan tässä kesä lähenee, sinne muuttaa ainakin kesäkurpitsoja ja kasvihuonekurkkuja. Voisin esitellä kasvihuonetta sitten enemmän kun se on tositoimissa.
Kasvihuone on tehty vanhoista ikkunoista. Runkona on rautakehikko ja katto ja ovi on valokatetta. Tämä kasvihuone on palvellut meitä jo puolisenkymmentä vuotta. Välillä se on ollut satoisampi, välillä taas vähemmän.

Talon päädyn tuntumassa on myös kasvimaa, josta puolet muutin viime kesänä mansikkamaaksi. Tänä vuonna muutan sen toisenkin puolen mansikalle kun keksin tuon paljupuutarhan. Mansikat ovat jo alkaneet puskemaan uusia lehtiä.

Raparperistakin näkyy jo uutta kasvustoa. Raparperipiirakkaa alkaa jo tehdä mieli... Nam.

Taimia on myös kasvateltu. Tässä taitaa olla elämänlankaa ja kirjokiertoa, takana taisi olla sinikohokkia. Pitäis koulia taimet ennenkuin ne on ihan solmussa. Nuo elämänlangat menee kyllä umpisolmuun jos ei aikanaan kouli.

Yksi spagettikurpitsan taimikin on jo noussut. Toivottavasti ei jää ainoaksi. :-)

Tämäkin on pakko esitellä kun sain sen pysymään hengissä talven yli. Mun muratti saviruukussa. Viime kesänä istutin sen tuollaiseen kapeasuiseen perintovaasiin. Pidin sen ulkona kesän ja nostin sen syksyllä sisälle talvehtimaan. Ihme kyllä se on pysynyt hengissä. Jossain vaiheessa talvea olin jo huolestunut kun kuivia lehtiä oli paljon muuta nyt se tekee jo urakalla uutta lehteä. :-)

Uutta kukkapenkkiäkin jo suunnittelin viime kesänä rakennetun pikkuterassin eteen. Osais vain päättää mitä tuohon laittais. Oon kyllä haaveillut rautatienomenapuusta...

Viime kesänä perustettu kukkapankkikin pukkaa jo vihreää. Siperianunikoita ainakin on tulossa ja kaunokaisia. Tässä etualalla on traktorin paripyörä kukkapenkin runkona jos joku ihmettelee mikä kumma härveli tuo on. Mies antoi luvan perustaa siihen kukkapenkin kun ei paripyörille oo käyttöä ollut. Toinen pyörä on tuolla vielä, jos siihenkin istuttais kukkasia.


4 kommenttia:

 1. muahan pihajutut tietenkin kiinnostaa, mutta oon tosi puolueellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa puolueellisuus, kaikki vinkit otetaan mielellään vastaan. Mun viherpeukalo meinaa välillä olla vähän keskempänä kämmentä... :-D

   Poista
 2. Onpa sulla paljon "multasuunnitelmia". Meillä on vain aarin palsta. Mutta eteläisempi leveyspiiri auheuttaa sen että tänään jo söimme raparperikiisseliä (sekä maustoimme munkokkelin runsaalla ruohosipulilla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, raparperikiisseliä. Nam. Mummo teki aina sitä alkukesästä. Kyllä täällä pohjoisessakin sitten kohta. :-)

   Poista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)