25. syyskuuta 2010

Simpukka- ja kierrätyshousut

Parit housut isommille lapsille. Mustat on kierrätystä parhaimmillaan, minun vanhoista samettihousuista tehdyt. Siniset housut Eurokankaan ihanan värisestä tarjoussametista, hintaa kankaalle oli huimat 3,90 € metri!

Mustat housut on Leepertille ja siniset Lillille. Hyödynsin mustat housut mahdollisimman hyvin uudestaan. Takataskut purin pois ja siirsin eri kohtaan ja sepalus ja vyötärönauhakin on vanhoista housuista. Hieman ajatustyötä vaati sepaluksen uudelleenasennus. Tikkasin sen tuohon housun etumukseen päällitikkauksena ja toimiva tuli ja ihan siistikin. Ainakin mustissa housuissa toimii hyvin. Kiinnitykseksi kam-nepit farkkunapin sijaan. (Minäkö muka tykkään napsutella neppejä joka paikkaan. :-D) Ai juu ja kaavaana on Hoikan pojan housut Ottobrestä 4/07. Aivan täydellinen kaava hoikalle Leepertille. Leikkelin housut halki keskeltä ja sisäsauman auki ja sommittelin kaavan siihen kohdalleen. Sopivasti jäi kuluneet kohdat pois.
Lillin housut on samalla kaavalla kuin nämä. Kangas oli normaalia kapeampaa ja juuri ja juuri sai housut tehtyä kun piti pituus kaksi kertaa kankaasta saada. Vielä sitä jäi pala että Lottikselle siitä jotain saa tehtyä. Kavensin vain vähän lahkeita ja laitoin niihin tuollaiset taskut etupuolelle Lillin toiveen mukaisesti. Näyttävät minusta ihan simpukoilta joten olkoon sitten simpukkahousut. Taskujen yläreunassa on kuminauha että ovat mukavat käytössä.

Tässäpä housut jalassa. Sopivat ovat molemmille. Nuo simpukkataskut on minusta vähän hassusti mutta kun Lilli kerran tykkää niin olkoot sitten siinä.

1 kommentti:

  1. Äh, mitähän tää kommentointi taas tökkii..
    uutta yritystä...
    Eli hienoja housuja!!
    Ja noi taskut on tosi kivat :), antaa housuille kivasti ilmettä.

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)