17. syyskuuta 2010

Nami nami testitakki

Pikasurautus eilisillalta. Tätä kaavaa oli vaan pakko kokeilla kun siinä on niin hauska idea ja lehden kuva oli niin söpönen. Takki on ommeltu vain kahdesta kappaleesta, hupusta ja takkiosasta. Reunat on huoliteltu kierrätyskangaskaitaleella. Tosi helppo ja nopea tehdä.

Eikös ole söpönen kuva! Tämä kaava on nyt oikeasti vanhasta käsityölehdestä. Kyseessä Suuri Käsityökerho numero 4/77. Kuvan takki on flanellia ja vuoritettu. Nuo sateenkaariraidat on erivärisiä vinokaitaleita. Kiinnitys on nauhoilla takin yläreunasta. Takin koko on 70-90 cm.

Tässä sitten mun eka versio. Tämä tosiaan on testiversio, tarkoitus on tehdä (ainakin) toinen virallinen versio. Kankaana tässä vanha kudottu sängynpeite. Paksua ja pehmeää käsinkudottua kangasta, puuvillaa kai. Jotenkin tämä kangas näytti minusta heti takilta. Kuvio on kaksipuolinen joten en tätä vuorittanut, varsinkin kun tämä on "vain" testitakki. Kiinnityksenä kaksi kam-neppiä yläosassa. Muutin kaavaa suosiolla niin että pidensin hihoja ja helmaa. Kuvassa hihat varsinkin näytti kovin lyhkäsiltä. Tästä näkeekin tuon takin mallin hyvin. Hiha-sivusauma on ainoa takin sauma, hupussa takasauma. Takki on siis leikattu kaksinkerroin olleesta kankaasta niin että ensin on etukappale sitten hihat ja sitten takakappale samassa kappaleessa. Lopuksi etukappale leikattiin taitteen kohdalta halki että saatiin siihen tuo etuosa aukeavaksi. Tajusikohan nyt kukaan, hankala selittää...

Takki on nyt näillä muutoksilla aika lailla just sopiva. Täytyy hihoja pidentää vielä lisää viralliseen versioon, samoin helma on liian lyhyt mun makuuni. Hihat on aika leveät ja avonaiset mutta mä kyllä tykkään siitä. Aattelin myös leventää helmaosaa että tulis enemmän kellomainen ja tyttömäinen. Pojalle olis varmaan hyvä näin. Hyvä ilme neidillä, nappasi pullan pöydältä ja lähti sitä mussuttaen poseeraamaan :-)

Tässä näkyy tuota huppua paremmin. Sitäkin pitää isontaa toiseen version. Nyt menee just ja just päähän, lakkia ei paljon kannata alle yrittää.

Takaapäin tää näyttää minusta tosi hyvältä. Tuo huppu on ylikiva.

Vielä huppu päässä edestäpäin. Kiva malli, ei voi mitään. Yksinkertaisuus on kaunista. Tämä malli houkuttaa kyllä tekemään erilaisia versioita kun perusmalli on niin yksinkertainen. Taskuja lisäämällä, kiinnitystä muuttamalla, helmaa ja hihoja varioimalla sais vaikka minkälaista takkia aikaan. Musta tuntuu että näitä taitaakin syntyä nyt useampikin...

6 kommenttia:

 1. Hieno takki ja tosi hieno kangas. Sopii hyvin tuohon takkiin. Saisinko ehdottaa muokkausta malliin? Minä ehkä tekisin käännettävät hihansuut, niin takista tulisi pitkäikäisempi.

  VastaaPoista
 2. Kiva takki ja ennenkaikkea se kaava. voi, tollanen pitäs saada itsekkin :). Joten jos vihtit kuvaa laitaa, ku oot kankaan leikannut?! pliiiis?! ymmärsin kyl selityksen, mut olis kiva nähdä vähän osviittaa miltä se näyttäis.
  Vois vaik innostautua kokeilemaan :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on tuo lehti ja oon katsellut kans et tuon vois tehdä. Tosi kivan näköinen malliltaan kyllä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sani ja Virveli!

  Virveli: Aattelinkin että käännettävät hihansuut olis kivat ja ne onkin tulossa seuraavaan versioon. :-)

  Sani: Yritänpä muistaa ottaa kuvan kun leikkaan kankaan. Hankala oli kyllä kirjallisesti yrittää selvittää millainen tuo kaava on. Hyvä että tajusit kuitenkin :-)

  VastaaPoista
 5. Onpas hauska takki! Helppoja ja näyttäviä kaavoja ei ole ikinä liikaa! :)

  VastaaPoista
 6. Minullakin sama lehti, ja olen noteerannut ohjeen :)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)