27. elokuuta 2010

Neuletakki, kirppistelyä ja eka tunnustus

Tällainen neuletakki valmistui viimein. Aloitin sen jo keväällä mekon valmistuttua ja nyt vasta se valmistui. Kaikenlaista pientä viivytystä neulomismatkalle mahtui mutta valmis se nyt viimein on.

Ohje neuletakkin Ullasta, sieltä arkiston puolelta, Melian nimeltään. Koko on 86/92, tosin mun käsialalla tuli pikkusen nafti kun ihan ohjeen mukaan tein. Tykkään kyllä. Lankana on Novitan bambulanka ja sitä meni vajaat 5 kerää, puikot 3,5. Neule on 4 oikein 1 nurin neulosta ja siitä tuli kyllä kiva pinta. Palmikko nappilistan ja huppun reunassa kruunaa lopputuloksen. Takin huppu on irrotettava ja napeilla kiinni. Napeiksi valikoin tuolta jemmasta kirkkaat kultareunuksiset napit, huonosti erottuvat kuvassa. Huomasin vaan kun Lottis piti hetken takkia päällä että saisivat napit olla vähän isommat, meinaavat aueta. Taisi tulla vielä nappien vaihto eteen. Sen siitä saa kun ei malta sen vertaa odottaa että saisi sopivat napit ostettua...

Vähän tietty poseerausta. Tällä kertaa todella huonoja kuvia. Neiti on ollut flunssassa eikä kuvaaminen kiinnostanut yhtään.

Sitten kirppistelyä viime viikolta. Kenkiä lähdettiin hakemaan ja ne löytyikin helposti. Todella hyväkuntoiset Eccot kokoa 22, hinta 4 €. Ei paha.

Vaatetta tietty. Löytö oli tuo uudenveroinen Mjukatygerin eläinbody, 3 €. Oli pelastusarmeijan kirpparilla. Tosi kapea malli. Kukkainen tunika myös ihana. Pöksyt joustofroteeta, Tuttaa.

Sininen tyttömäinen paita ja autopaita. Autopaita saattaa lähteä ystävän pojalle. Babylegsit sai eurolla ja ovat olleet nyt kovassa käytössa kun on pottailtu (ainakin yritetty kovasti).

Vaippoja löytyi myös mukavasti. Sai täydennystä vaippakaappiin kun on ollut vähän pulaa.Valkoinen Imse Vimsen froteevaippa, näpsykiinnitteinen siis, käyttämätön, 2 €. Ruskea tsi-vaippa, ainakaan en merkkiä löytänyt. Tosi siististi tehty. Ulkopinta velouria, sisäpinta varmaankin bambua, samoin imuläppä. Hinta 3 €. Oli niin halpa että ostin vaikka ensin epäilin että voi olla pieni. Tosiasiassa aivan loistavan mallinen vaippa Lottikselle. Alla IguLeen yövaippa velouria, väri vaalee vihreä vaikkei kuvasta uskoisi, sisäpinta vadelmanpunainen. Pitkä irrotettava imuläppä. Tämä oli vähän "kallis", 7 € maksoi.

Lopuksi muutama lelu. Hellyttävä seepra löytyi ensin. Laputkin oli kiinni. Sitten tuo työnnettävä härveli. Noiden puolipallojen sisällä kulkuset kilisee. Lottis ihastui välittömästi ja ostettava oli vaikka en aikonut kuin yhden lelun ostaa. Kettu sitten... näyttääkö tutulta? Samanlaisen tein synttärilahjaksi, tämä vain on pienennetyssä koossa. Pakko oli ostaa kun tuli vastaan.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä asiana mun eka tunnustukseni. Kiitos paljon Sani


Tämän myötä mun kuuluu kertoa seitsemän asiaa itsestäni. Tässä tulee....kröhöm..

1. Olen toivoton hamstraaja. Paikat pursuaa ihanista jutuista joita on vaan pakko hankkia kun sitten joskus niistä voi tehdä jotain kivaa.
2. Edelliseen littyen olen myös kirppariaddikti. Miltei kaikki kodin tavarat vaatteista puhumattakaan on joko kirpparilta tai itse tehtyjä. Joskus pääsis niin paljon helpommalla kun ostaisi valmista mutta kun ei se vaan käy.
3. 70-luku saa minut sekaisin. Huomaan aina vaan uudelleen kuinka kotiini ilmestyy lisää 70-luvun kamaa.
4. Haaveilen omasta puusepänverstaasta. Samoin ihan oikeasta käsityösopesta kotona. Nyt kun ompelukone jököttää keittiön pöydällä.
5. Olen ekoilija ja haluan kotiini ekovessan vesivessan tilalle. Suunnitteilla jo on. Kompostikin löytyy ja meillä kierrätetään kaikki.
6. Olen kova aloittamaan uusia projekteja mutta huono saamaan niitä valmiiksi. Keskeneräisiä töitä riittää. Yritän kyllä malttaa itseni aloittamasta uutta ennen kuin edellinen on valmis, huonolla menestyksellä.
7. Inhoan siivoamista ja sitten kun olen rikas hommaan kotiini siivoojan. 

Olipas vaikeaa keksiä nuo seitsemän asiaa. Luovutan tunnustuksen eteenpäin Anskulle, Hiipulle ja Jenkulle. Kiitos vielä kerran Sanille. Laitankin tuon tunnustuksen tuohon sivupalkkiin muistoksi :-)

1 kommentti:

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)