20. elokuuta 2010

Kirjavat hippihousut

Vaihteeksi ompelus isommallekin tytölle. Tässä iloiset pöksyt 11-vuotiaalle Lillille. Kangas on marinoitunut jo hetken kangaspinon kätköissä. Nyt koulun alettua sain viimein ne surautettua ja uudet pöksyt saatiin koulukuvaukseen päälle. Kangas painettua finecord-samettia Kangas-Mallasta muinoin tilattua. Lilli on aika vaativa housujen suhteen ja tykkäääkin eniten rennoista pöksyistä. Pelkissä verkkareissa ei kuitenkaan aina voi kulkea vaan pitää näitä ns parempiakin housuja olla. Näillä perusteilla kaavaksi valikoitui kuminauhavyötäröllinen rennon oloinen kaava Ottobrestä 4/2004. Mitailin ensin Lilliä ja valikoin sitten vyötärönympäryksen mukaan kooksi isoimman eli 170. Housut  ovat ohjeen mukaan vajaamittaiset mutta tässä koossa lahkeissa oli sen verran reilusti mittaa että tuli ihan "oikeat" pöksyt. Lahkeet ovat mahtavan leveät, oikeat 70-hippihousut.
Koristeena lahkeissa pätkät Farbenmixin nauhaa.

Housut Lillin päällä. tykkäsi itse kovasti housuista. Eivät kuulemma purista mistään ja ovat mukavan rennot. 
Istuvat kyllä äidinkin mielestä vallan mainiosti. Näitä teen samalla kaavalla toisetkin, kangastakin tarttui jo Eurokankaasta mukaan.

Ai juu, taskut lisäsin housuihin kun siinä ei ollut minkäänlaisia taskuja. Saa ainakin kännykän tms laitettua taskuun jemmaan. Asettelin ne tuohon sivulle aikalailla yhtä paljon taka- ja etukappaleen päälle. Homemade-nauhakin piti tietysti ommella johonkin. Tällä kertaa nauha on takana kuminauhakujan alla. Jotenkin luonteva paikka sille.

1 kommentti:

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)