12. elokuuta 2010

Merirosvo, hui!

 
Tiedättekö merirosvon nimeltään Jack Sparrow? Pirates of the Caribbian on meidän isojen lasten ehdoton suosikki ja tällainen puku piti Leepertille tehdä esikuvan mukaan. Tämä asu on jo muutaman  vuoden vanha. Lillille olen tehnyt sitten toisen suosikin, eli Harry Potterin ystävän Hermione Grangerin asun. Pitää joskus sekin esitellä. Asu on kierrätyskamaa lakkia lukuunottamatta. Sen tekemiseen löysin netistä ohjeen, tässä ainakin yksi suunnilleen samanlainen. Materiaalina lakissa tekonahka. Punainen vakosamettitakki on minun vanha, otin sitä vain sisään saumoista. Valkoinen röyhelöpaita (alimmaisena siis) on lahjoituksena jostain saatu, housut ja liivi kierrätyskeskuksesta. Liivi on itseasiassa miesten paita josta pätkäistiin hihat pois. Liina vyötäröllä on vanhaa lakanaa. Vöitä on kolme kappaletta, yksi olalla ja kaksi vyötäröllä.
 
 
Tässä miekat, jotka Leepertti teki itse pienellä avustuksella. Terät ovat lattarautaa jotka vasaralla alasimen päällä hakattiin pyöreämmäksi. Suojus (tai mikä tuo nyt oikein on) kahvan yläpuolella rautalevyä pyöreäksi taottuna, paksua rautalankaa kahvana. Puukahva halkaistusta harjanvarresta. Terä menee kahvankin läpi ja on kiinnitetty ruuveilla terän läpi. Koristeena vielä pari helmeä kahvan päässä. Näistä tuli tosi hienot! Leepertti saa olla ylpeä itsestään.

 
Tässä vielä Jack Sparrown muuta  oheistuotetta joita hän kantaa vyötäröllään. Puinen pistooli tehtiin samaan aikaan kuin pukukin. Siinä on ihan toimiva laukaisusysteemi, kiitos isukin. Puumiekka on myös tehty silloin, Leepertin toimesta tietty. Vyöllä riippuu sitten vielä kompassi (tuo kullanvärinen) ja nahkapussukassa kaukoputki.
Tässä vielä lähikuvassa tuo kaukoputki ja kompassi. Lisänä vielä tuossa vasemmalla kaulaan pujotettava piraattikolikko, samanlainen kuin ensimmäisessä Jack Sparrow elokuvassa, kirottua atsteekkien kultaa...

3 kommenttia:

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)