2. lokakuuta 2009

Tuunatut Imse Vimset


Tässäpä yksi tuunausprojekti. Ostin kirpparilta joskus jo ennen Lottiksen syntymää pari ilmeisestikin yhden koon Imse Vimse flanellivaippaa. Olivat unohtuneet tuonne kaapin perukoille ja tulivat vastaan tässä taannoin. Äitiyspakkauksen Imsejä käytettiin ihan sellaisenaan mutta näihin ajattelin tuunata vähän lisää imua ja samalla saadaan kiinnityskin hiukka kätevämmin hoidettua näpsyn avulla. Pyyhkeen jämäpaloista hurautin pikaisesti vapaalla kädellä pari pisaranmuotoista pesulappua.

Tässäpä tuunaus kuvien kera:

Eli siis otetaan tuunattavat vaipat ja silputtavaksi kelpaavat käsipyyhkeet. Mulla sattui olemaan joutilaana aika sopivan kokoisia pyyhkeitä joista ripustusraksi on irronnut.


Asetellaan vaippa ja pyyhe päällekkäin ja kiinnitellään nuppineuloilla että pysyy kohdillaan. Venytellään reisikumpparit ja asetellaan nuppareiden avulla kohdalleen.


Otetaan esiin saumuri ja hurautellaan pyyhe kiinni vaippaan. Varotaan nuppineuloja etteivät mene saumurin leikkuriin.


Voila! Valmista tuli. Nyt onnistuu kiinnitys näpsyllä ja imuakin on hiukkasen enemmän.

Lopuksi vielä poseeerauskuva Lottiksesta "uuden" vaipan kanssa. Piti vähän kääntää takareunaa niin tuli oikein soppeli paketti. Tuohon vielä villahousut päälle ja hyvä paketti tuli. Vähän tumma kuva muuten, soooriii...

5 kommenttia:

 1. Voi apua, näinkö helppoa se olikin! Pitäisiköhän sittenkin.. :D

  VastaaPoista
 2. hyvä idea, meiltäkin pitäis löytyä jokunen tällanen varastosta. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun törmäsin tuunaukseen, sillä mulla ois useempikinb vaippa näitä ja oon miettinyt ett tuunaisko vai mitä tekis...nyt tiiän ett tuunaan ne...

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia tästä ohjeesta! Mietin kuinka tuunaisin tuon flanelette kasan, jonka sain. Huonona ompelijana tuntui tuunaus haastavalta, vaan ei enää. :)

  VastaaPoista
 5. Riittääköhän ihan perus ompelukone tähän hommaan? Kun leikkaa vaan päällystyskankaan sopivan kokoiseksi alussa ja sitten hurauttelis siksakilla ympäri? :)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)