19. marraskuuta 2009

Värjäystä

Tein pienen värjäysprojektin ihan vaan Dylonin keitovärillä. Keittelin siis kattilassa noin 20 minsaa ja sitten huuhtelin. Lopuksi pesin vielä koneessa että ylijäämäväri varmasti lähtee. Tarkoitus oli tehdä oranssia mutta tuli sitten punaista. Ostin punaista ja keltaista väriä ja sekoitin ne mutta ilmeisesti punainen oli sen verran vahva väri että oranssia ei nyt sitten saatu aikaan. No ei se mitään, kiva on näinkin.


Tässä tilanne ennen värjäystä. Tuo kassi on kimmoke tähän värjäykseen. Ostin sen kirpparilta ja se oli haalistunut. Ajattelin että uudistan sen värjäämällä oranssilla, kun nuo vaaleat raidat ovat oranssit. Ajattelin samalla värjätä muutamia vauvan vaatteita, jotka minusta oli tylsiä. Ekstrana ajattelin kuvioida noita vaatteita solmimalla kankaaseen naruja. Fiksuna tyttönä en muistanut ottaa kuvaa ennen kuin olin jo solminut narut. Aika epämääräisen näköisiä noi vauvan vaatteet. Kuvassa siis äitiyspakkauksesta potkarit ja body ja pari pinkkiä kietaisupaitaa ja tietty se laukku.


Tällaiset niistä sitten tuli (sori, varvas osui kuvaan). Punaiset tosiaan eikä oranssit. Laukusta tuli kiva ja niinkuin uusi. Vaatteissa väri ei tullut ihan tasaisena mutta se ei mua haittaa. Kiva oikeestaan. Bodystä taisi tulla mun suosikki. Ristin sen kärpässieneksi ja noi isommat ympyrät on sitten ananaksia :-)


Tässä vielä kuva toisin päin noista muutamasta vaatteesta, joihin tein kummallekin puolelle erilaisen kuvion. Tuo ympyräkuvio on kyllä kiva, niin tollaisena pienenä kuin kerroksittain tehtynäkin. Sivuhuomautuksena vielä että kannattaa keittovärjätä reiluja vaatteita. Kutistuvat keittäessä.

2 kommenttia:

  1. Hei Marjuska,söpöjä tuli:).Sulla on kiintoisa harrastus.Itse harrastan korttien askartelua.Oon vasta aloittelija.Oman vauvan tahtoisimme.Olisi kiva tutustua suhun! Ystävällisin terveisin:Kata

    VastaaPoista
  2. Hei Kata, sait kunnian olla eka kommentoija. Kävin kurkkaamassa sun tekemiä kortteja. Kivoja ovat. Pitäisi itsekin aloitella joulukorttien tekeminen ennen kuin kiire tulee. Lasten kanssa se on erityisen mukavaa puuhaa.:-)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)