3. heinäkuuta 2010

Kesävillahousut

Näille villahousuille kävi huonosti. Joutuivat vahingossa vaippapyykin sekaan ja 60 asteen pesuun. Minivilliksethän niistä tuli ja tönkköhuopuneet. Voihan kukkanen kun harmitti. Olivat meidän suosikkipöksyt. Hetken harmituksesta selvittyäni laitoin uudet hamevillahousut alulle ja tässä lopputulos. Langat olin jo ostanut valmiiksi jokin aika sitten.

Nämä ovat ensimmäiset tekemäni Tiuhtis-villahousut, Kestovaippainfon sivuilta siis ohje. Kokona L. Kiva malli ja tajusin helposti lyhennettujen kierrosten tekotavankin. Lanka oli myös kiva yllätys. Väri vaihtuu hitaasti punaisesta ruskean kautta oranssiin ja tulee kauniit raidat. Lankana Reggae Ombre, jota meni kolme kerää. Yksi kerä vielä tätä lankaa jäi. Puikot oli kokoa 4 koko pöksyissä. Seuraaviin pöksyihin, jos tällä ohjeella teen, voisin valita isommat puikot. Näistä kun tuli justiinsa sopivat eikä juuri kasvunvaraa jäänyt. Hameenhelmaa varten poimin silmukat pöksyjen valmistuttua ja lisäsin silmukkamäärän parin ekan kierroksen aikana kaksinkertaiseksi. Päättelyn tein tarkoituksella vain suoraan ilman resoria tai muita vinkeitä ja niinpä lahkeensuut ja helma molemmat kiertyvät hieman, mikä minusta näyttää aika kivalta.

Seisoskelukuva pöksyt jalassa. Kivasti pilkottaa lahkeet tuolta helman alta. :-)

Pari kuvaa vielä joissa vähän huonommin pökät näkyy. Jellonapaita näkyy myös nyt jo useamman pesun käyneenä. Vielä leijonanharja on tunnistettavassa kuosissa. :-)

5 kommenttia:

 1. Kivat "pökät"! Kivahan sitä on kesällä pitää hamosta. =) Kauniit on värit, lemppareitani.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Heidi! Väri oli todellakin yllättävän kiva. Ei tullut liian tyttömäinen minun makuuni :-)

  VastaaPoista
 3. Voi kun itsellä ei ole enää vaippaikäistä. On niin hienon näköinen tuo hamonen, että vain materiaali paljastaa vaippahousuksi.

  Kiva kun tulit lukijakseni!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Virveli! Minäkin täällä tuskailen jo että kun tuo vaipatuskin loppuu joskus. On niin kiva tehdä uusia vaippoja. Pitäisköhän tässä laittaa vielä pikkusisko/veli tilaukseen niin vaipatus jatkuis vielä... :-D

  Kiva oli tulla lukemaan sun tekosista. Jostain syystä nyt vasta kävin blogiisi tutustumassa. Kivoja juttuja sulla siellä!

  VastaaPoista
 5. Ai kun söpöt hamehousut! Meillä ei ikinä olla noista villiksistä innostuttu, pulvaippoja ollaan vaan lähinnä käytetty.

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)