28. tammikuuta 2011

Mekkoa ja housua kierrättäen... ja pikkuisen kirppistelyä

Nämä parivaljakot syntyivät eilisen surauttelun tuloksena. Kummatkin olivat pitkähihaisia paitoja edellisessä elämässään. Ruskea oli minun vanha velourhuppari ja raidallinen joustofroteepaita joka ei ollut kenellekään sopivan kokoinen. Housut syntyivät hihoista ja liivimekot sitten miehustasta. Kuvaa en muistanut ottaa ennen paitojen silppuamista.

Liivarit yhdessä. Mlemmista tein niin pitkät kuin paidoista vain sai. Ruskeassa paidassa oli edessä kengurutasku jonka hyödynsin suoraan mekkoon.  Pääntien halkoikin on suoraan paidasta. Ompelin vain resorihuolittelun pääntielle. Raidalliseen tein jämäpalasta taskun, jonka sommittelin tuollalailla värit väärinpäin. Resorit pääntiellä ja kädenteissä tuli vähän liian tiukalle kun summassa venyttelin. Ruskeaan ne tuli paremmin. Tosin päällä ei tuo ruttuun vetäminen näy. Kaavaa ei sen kummempaa näihin ole. Kunhan leikkelin. 
Taustakangas muuten tämänpäiväinen kirpparilöytö. Kahdet verhot tuollaisella omppukuosilla. Aika ihanat!

Pöksyt sitten. Nämä ei onnistuneet ihan niin hyvin. Ruskeisiin ei jäänyt juurikaan kasvunvaraa lahkeisiin vaikka muka mittasin ja nuo raitaiset on aika napakat taas ylhäältä. Hihojen leveys kun ei enempään riittänyt. Ilman vaippaa varmaankin olisivat sopivammat. Pottailutreeniä siis neidille tiedossa. :-D Vyötäröstä tuli raitaisissa aika korkea edestä kun näytti vähän matalalta. Takaa molemmat on kyllä himpun matalat. eivät meinaa kunnolla peittää vaippaa. No onneksi mekko peittää nuo pienet viat. :-)

Nuo merkit piti ommella taakse. Osittain siitäkin syystä ettei tarvitse arpoa kummin päin housut jalkaan vedetään. Mekoissakin oli helmassa merkit.

Veloursetti päällä.

Ja sitten makuulla. 

Froteesetin kuvaamiseen piti lahjoa kirjalla. 

Seisomaankin suostuttiin.

Ja sitten taas makoiltiin. 

Tässä muuten muitakin kirpparilöytöjä. Herkuimmat ainakin. Ruskeanpunertavaa paksua vakosamettia reilusti yli metrin. Keltaista mustakuvioista puuvillakangasta. Tätä kahden verhon verran. Ja on ihan kuin uutta. Ehkä kevätasua tästä... Nallekangas paksua teddyä. Sitäkin metrin verran. Tuollainen kirjakin tarttui mukaan. Oli vuodelta -79. En vielä ehtinyt tarkemmin vielä tutustua mutta hyvältä vaikutti. Jotain kaavojakin oli mukana.

Ja sitten ihanin ja kaivatuin löytö. Jo kauan olen etsinyt peltistä leipälaatikkoa. Nyt se tuli vastaan ja nappasin heti mukaan. Tässä se nyt könöttää paikallaan keittiön tason nurkassa. Ehkä sitä voisi jollain vähän piristää. Kivoja retroaiheisia tarroja tai jotain vois laittaa pintaan. Jätetään ajatus hautumaan.
sisälle kätkeytyy muuten jotain muuta kun leipää. Siellä on nimittäin minun suklaavarastoni. :-D

Muistutanpa vielä että arvontaan ehtii osallistua vielä. Kiitoksia kovasti jo innokkaasta äänestämisestä. Arvasin että teiltä kannattaa kysyä :-D

8 kommenttia:

 1. Tulipa kivat setit! Tytöillä on niin ihania noi liivimekot!!!

  VastaaPoista
 2. Kivaa kierrätystä :)
  Laitoin sulle s-postia, arpaonni suosi :D

  VastaaPoista
 3. Mä unohdan myös aina kuvata mistä lähtee liikkeelle, sitä on niin innoissaan ku saa inspiksen, ettei siinä paljoa mieti kameroita ku oottaa vaan et pääsis jo surauttaan valmiiksi :) Mä tykkään varsinkin tosta raidallisesta asusta, tosi kiva ja hieno!!!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivat setit ja loistavaa vanhojen kierrätystä.

  VastaaPoista
 5. Kiva että tykkäätte!

  Joskus arpakin näköjään suosii. Laitoinkin Sani sulle jo postia takaisin. :-)

  VastaaPoista
 6. Ihanaista settiä! Meillä on tuollaiset verhot päärynäaiheella, ovatkohan jostain sarjasta peräisin...?

  VastaaPoista
 7. Ihania vaatesettejä oot tehny! Mistä oot löytänykkin noin ihanaa raidallista kangasta! Mun sydäntäni lähellä on kierrätys...teen toki uusistakin ja retrotyyli on ihanaa!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)