21. tammikuuta 2011

Vaippoja taasen

Sukulaispojan äiti innostui kestoilusta ja tilasi viisi kappaletta vaippoja. Ompelukone siis surisemaan ja samalla vaivalla pari vaippaa myös Lottikselle.
Kaavana hyväksi havaittu kaava jonka UmmaL:n harkkiksista piirsin ja isonsin sitten joka suuntaan. Taisi se muutenkin vähän muotoutua että melkein voisin sanoa omaksi kaavaksi. :-) Sillä alkuperäisemmällä kaavalla tein kesällä vaippoja jotka nyt on pieniä. Noi kesällä tehdyt on lähempänä M-kokoa, nämä taas L. Minulla kun on tapana laittaa aika napakat kuminauhat niin alunperin L-kokoinen kutistui M:ään. :-D

Sivunepillinen vaippa siis. Kuminauhaa myös etureunassa.  Kaikissa imua tiiman muodossa flanellista ja vanhasta pyyhkeestä. Täyttöaukko takana. Kankaat vaippakangaslaatikkoon kertyneitä ja monesta paikkaa hommattuja. Sukulaispojalle meneviin viiteen vaippaan laitoin kuivapintaisen sisäkankaan. On fleeceä ja coolmaxia. Kaksi vaippaa jotka meille jää saivat märkäpintaisen sisäkankaan. Toisessa bambua, toisessa tenceliä. Meillä kun on nyt alettu pottaileen ahkerasti niin jospa tuo märkäpintaisuus vähän kannustais pottailuun. Pikkariharkkiksia pitäis kans tehdä. Teinhän mä niitäkin silloin joskus muutamat. Nämä ja nämä ainakin. Mallit ei vaan olleet ihan mieleisiä.  Uuden kaavankin jo kaivoin netin syövereistä. :-)

Vaippa istuu päälle aika hyvin. Tämä malli on meille aikalailla täydellinen. Pikkuisen ehkä voisin vielä kaavaa fiksata.
Peppupuoli istuu täydellisesti...

...eikä vaippa jä edestäkään rumasti pussittamaan vaan on aika napakka. Tykkään kun tuo yläreuna jää tuonne masun alle.
Taidanpa kyllä vielä tikata kuminauhakujat noihin meidän vaippoihin ettei kosteus niin helposti johdu vaatteisiin kun sisäpinta näyttää helposti kääntyvän ulkopuolelle. Noi kuivapintaset saa olla tuollain ilman tikkauksia.

Lottis halusi taas että otetaan vielä kunnon poseerauskuva. Tässäpä sitten sellainen. 
Hyvää viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

 1. hyvän näköisiä vaippoja! Oma vaippaompelu vähän jäi keksen kun kuminauha loppui, mutta pian on lisää tulossa.. Ja itsellä myös tarkoitus tehdä märkäpintaisia vaippoja..jään innolla odottamaan harkkapikkareita, sellaisa pitäisi myös itse ommella pojalle.

  VastaaPoista
 2. Työn alla täälläkin vaipat :D
  viel ku ehtis ompelukoneen ääreen...

  VastaaPoista
 3. Onpa kivoja vaippoja! Sen oikean vaippakaavan metästys on kyllä yhenlainen taitolaji!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)