18. marraskuuta 2011

Vihreet, ruskeet ja keltaset

Huomaatte varmaan että meille on ensilumi satanut. :-)
Ompelukset piti ulkona ihanan puhtaan lumen ympäröimänä heti kuvata. Lottis oli heti herättyään ulos lähdössä lunta tutkailemaan. Mistä sais tuollaista lapsen intoa purkissa? Tekis hyvää meille aikuisillekin. :-)
Mutta joo, asiaan... Yhdet housut Lottikselle kestoprässeillä ja parit puolipotkarit Hemmikselle.

Pöksyjen kaava Ottobrestä 4/11, Modern girl-housut isoimmassa koossa eli 92. Kivat peruspökät joissa jujuna nuo prässit edessä ja takana. Sopivan rennot päällä ja kiva alaspäin levenevä lahje. Kangas on joustofroteeta Royal-tuotteelta.

Tässä näkyy paremmin tuo prässi. Laitoin Kettuliinin tällä kertaa lahkeeseen. Yleensä housuissa merkki tulee laitettua taakse vyötärölle.

Hemmiksen puolipotkarit. Näille olikin jo tarvetta kun alkaa jäädä entiset pieniksi. Kaava näihin samasta lehdestä kuin nuo Lottiksenkin pökät. Malli Sweet Feet koossa 74. Taisin vain vähän liiotella tuon koon kanssa. Kasvunvaraa on nyt liikaakin. Yleensä käytetään näitä kyllä toisten housujen alla niin tuo ylimääräinen mitta ei niin paljon haittaa. 
Keltainen interlock Metsolalta, ruskea Hanhelista. Resorit taitaa molemmat olla kans Metsolalta.


Näiden kanssa kävi pikku haaveri. Kankaalle siis niinkuin kuvasta näkyy. :-) Ompelin nuo keltaiset ensin ja valmiiksi saatuani huomasin että saumuri oli tehnyt reikiä kankaaseen ja ihan niinkuin toinen neulalanka olisi ollut liian löysällä. Veikkaan että Lottis oli konetta käynyt säätämässä, sitä kun kiinnostaa kovasti ompelukoneen ja saumurin säätönappulat. Neulojen vaihdolla ja pienellä säätämisellä ongelma toki korjaantui mutta näistä nyt tuli vähän reikäiset pöksyt. Saa nähdä reikiintyykö vielä pahemmin pesuissa. Pikkasen harmittaa mutta onneksi ei ollut mikään superihana kangas. Olis varmaan hyvä aina tarkistaa koetilkulle jälki ennen kuin alkaa oikeesti ompeleen.... Oppirahat on maksettava. :-)

Ruskeista pöksyistä tuli sitten ihan kivat reilua kokoa lukuunottamatta. Tässä kuvassa näkyykin että ruskeissa pöksyissä resori on tummempaa sävyltään kuin pöksyjen kangas. Kuvassa näkyy ruskeat takaapäin ja samalla resorin koko korkeus. Reilun korkuinen on tuo vyötäröresori, liiankin mielestäni. Pitää varmaan kokeilla kuminauhavyötäröllistä kans. Menisivät paremmin päällihousujen alle. Ja erilaista teräosaa myös. Luulen että tykkään enemmän sellaisesta peruspotkarin teräosasta.

Keltaiset pöksyt Hemmiksellä. Vihree resori on kiva. Kuvassa se on taitettuna, muuten menis ihan kainaloita myöten.

Tässä ruskeet puolipotkarit. Hemmis on kyllä molemmissa kuvissa vähän pöllämystyneen näköinen. :-)

Lottiksen pöksyt. Huono kuva vain. Vähän reilu edestä kun jää vähän pussittamaan. Mites mä nyt järkevästi edestä pienennän tuota kaavaa? Vinkkejä?

Takaa aikas hyvät ja istuvat.

Oikein kunnon peppuposeeraus. :-D

Stop kuvaamiselle tuumasi Lottis. Nyt tarttee lähtee leikkiin!

7 kommenttia:

 1. Kivoja housuja molemmilla :)
  Täälläkin odotetaan kovasti jo lunta.Tai vähänhän sitä on jo tullut,mutta ei tarpeeksi,että pääsisi jo pulkkailemaan. :)

  VastaaPoista
 2. Mukavan näköisiä pöksyjä! Tuota Modern girl-mallia oon itsekin harkinnut kokeiltavaksi, mutta sitä pitäis taatusti muokata meidän hoikalle neidille. Tosin en tiedä miten, riittäisköhän kun vaan ottais leveyden pienemmästä koosta (sillä lailla mä oon yleensä tehnyt, mutta en tiedä, vaikuttaako noi prässit asiaan)?!
  Ja ihana ensilumi, ehkä se talvi tänne eteläänkin joskus saapuu..

  VastaaPoista
 3. Millä neuloilla sait keltaisen trikoon reikiintymisen loppumaan? Tuskailin tänään asian kans, pakasta vedetty 75 pallokärkikin reikiinnytti. Minkään muun kankaan kans ei oo ollu vastaavaa ongelmaa vaikka oon ommellu varmasti tuhansia kilometrejä.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kommenteista!

  Maija: Mä vaihdoin juurikin pallokärkineulat, olikohan 70 tai 80 ja niillä asia korjaantui. Tosin tuota keltaista en enää sitten ommellut että liekö siihen reikiä olisi tullut siitä huolimatta. On jotenkin tönkön oloista tuo kangas. Nuppineulatkaan ei kunnolla halunneet mennä siitä läpi. Pitääkin kokeilla ommella uusilla neuloilla tuota keltaista että vieläkö reikiintyy. Onkohan tuo ongelma nyt sitten tuon kankaan ominaisuus. Ruskeaan trikooseen tuli neulanvaihdon ja säätämisen jälkeen ihan priimaa jälkeä.

  VastaaPoista
 5. Kivoja housuja =)
  Meillä 4kk ikäisellä väkkyrällä täytyy housut nostaakin kainaloihin asti tai ne päätyy makkaralle navan alle viuhdonnan seurauksena ;o)
  Ja ihana tuo ensilumi! Täällä sitä vielä odotellaan...

  VastaaPoista
 6. Kivoja housuja, mä katoin kans tuota housukaavaa, joissa oli nuo prässit, että tarttis piirtää :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Suvi ja Ronja. :-)
  Tuo on kyllä totta Ronja. Meillä viuhdotaan kans mutta kyllä housut on vielä jalassa pysyneet. :-D

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)