18. maaliskuuta 2012

Neljät housut ja huppari

Akuuttiin housupulaan piti muutamat pöksyt surauttaa. Lottis on kummasti kasvanut ja lahkeet jääneet aika monista housuista lyhyeksi.  Kaveriksi syntyi myös pirtsakka jellonainen huppari.

Pöksyt rivissä. Oikeanpuoleiset leggarimallia, vasemmalla omaa kaavakehittelyä.

Leggarit Rosy steps-kaavalla Ottobrestä 1/12 koossa 98. Pidensin vain lahkeita noin neljällä sentillä ajatuksena tehdä niistä ylimittaiset niin että jäävät rutulle nilkkaan. Olis saanut lisätä enemmänkin pituutta, nyt jäävät kuitenkin vain vähemmän ruttuun kun olin ajatellut.
Ruskeat ovat velouria, vaihtarina saatua polyestersellaista ja näistä tuli tosi kivat. Nuo toiset taas on trikoota ja no... ne näyttää aluskalsareilta. Tulipahan tehtyä....
Näissä kuminauha saumuroitu vyötärölle ja tikattu. Laitoin takasaumaan merkiksi kaikkiin housuihin pätkät nauhaa jotta tietää kummin päin puetaan. Mies on tästä seikasta usein jo maininnutkin. Tilasin kokomerkkejäkin mutta ne eivät vielä ehtineet näihin ompeluksiin saapua.

Omalla kaavalla tehty housupari. Täytyy sanoa että nyt syntyi melko täydellisiä housuja. Olen tosi tyytyväinen näihin. :-) Kaava on sivusaumaton, pyörylätaskut sivuilla ja vyötäröllä resori jonka sisällä kuminauha. Saimeista näitä aloin muokkaamaan ja aika monen muutoksen myötä syntyi tämä housumalli. Matkan varrella syntyivät nämäkin housut, joista nämä on eteenpäin kehitelty.
Kankaana velour, pirteä oranssi Kestovaippakaupasta ja todella kaunis vihreä Metsolasta.

Taskut on hauskat. Vihreissä housuissa tasku on ihan vaaleaa vihreää. Kuvasta ei oikein väri erotu. Tällä kertaa sain taskut ommeltua oikein hyvin niin ettei taskut vetäneet housukangasta ruttuun juurikaan.
Vyötärö on mukavan napakka kuminauhan ansiosta. Kehitysideana tuli mieleen että säädettävä kuminauha vois olla kiva tuossa vyötäröllä.

Tasku sivusta. On tosiaan ihan ympyrä jossa pyöreä resorilla ympäröity taskunreikä. Sijoitin näihin housuihin taskut sivuun, vähän enemmän etupuolelle voisi kokeilla seuraavissa.

Jellonat sitten. Tästä tulikin aika hauska osittain kankaan vähyydestä johtuen. Aluksi ajattelin laittaa tähän leijonoiden kaveriksi vain tuota keltaista mutta "onneksi" se loppui kesken ja jouduin laittamaan tuota oranssia kaveriksi.
Palan tuota leijonakangasta sain vaihtareilta ja se riitti etu-ja takakappaleeseen. Sattumalta saman keltainen velour kuin leijonissa tuli myös vaihtareilta ja oranssi samaa Kestovaippakaupasta ostettua kuin housuissa. Hihansuihin laitoin palat leijonavelouria yksityiskohdaksi. Sävyt kaikissa kankaissa sattuivat kyllä ihmeen hyvin kohdalleen.
Kaavana oma sovellus jonka pohjana Tilda-(vai Hilda) tunika Ottobrestä 6/07. Tuota kaavaa olenkin käyttänyt paljon. Muokkasin sen vain takkimalliseksi ja laitoin kam-nepit kiinnitykseksi. Taskut syntyivät hetken mielijohteesta. Apuna käytin lautasta ja lasia taskuja leikellessäni. :-)

Taskut ovat eriparia. Kanttauksetkin menee ristiin.

Hupussakin toinen puoli on keltainen ja toinen oranssi. Kokonaan keltainen tästä piti tulla mutta kangas ei riittänyt. Hupun reunassa tummanruskea resorireunus.

Takana on tietty leijonat peppupuolelta. Hauska kangas. :-)
Kamerassa on joku roska linssissä joka näkyy melkein joka kuvassa. Se ei lähtenyt pois putsaamisesta huolimatta ja näkyy sopivasti vastavaloon kuvatessa.  Ärsyttävää... :-S

Lottis tykkäsi uusista vaatteistaan. On kuulemma leijona itsekin.
Oli muuten ihanan lämmin päivä ja tarkeni kuvata oikein ulkona. Kevät tulee!

Hupparia takaa.

Huppu pois päästä. Neitillä tukka sekaisin. :-)

Housut istuu tosi hyvin. Taskut on kans tosi kivan näköiset päällä.

Tässä tasku sivulta. Tulee vähän paistettu kananmuna mieleen. :-)

Vihreet housut kuvattiinkin sisällä. Lahkeen pituuttä näkee tästä. Vähän enemmän ois pituutta voinut vielä laittaa.

Takaapäin. Istuu takaakin hyvin.

Velourleggarit. Näissä onn ehkä vähän liian korkea vyätärö. Muuten oikein kivat. Pituutta olis tosiaan voinut vielä vähän lisätä.

Nää kalsarit sitten. No tulee varmaan käytettyä vaikkei mitkään suosikit olekaan.

Poseerausta vielä leggareiden kera. Sopivat hyvin leijanahupparin kanssa.

Hihoissa on hyvästi mittaa.

Taskutkin testattiin. Niistä tuli ehkä vähän pienet mutta toimivat. :-)


Olen muuten saanut pari tunnustusta. Palaan niihin seuraavassa postauksessa. :-)

8 kommenttia:

  1. Hienoja!! Hauska tuo jellonahuppari! Ja nuo pallotaskut piristää kivasti perushousuja. :)

    VastaaPoista
  2. Upeita ompeluksia! Etenkin leijonahuppari!

    VastaaPoista
  3. Kivoja :) tuo jellonahuppari on kyllä magee :)

    VastaaPoista
  4. Kivoja housuja ja ihana leijonahuppari! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista! Laijonahupparista tuli kyllä tosi kiva. Silti olen enemmän rakastunut noihin housuihin. Niistä tuli niin täydellisiä! :-D

    VastaaPoista
  6. Täälläkin pitäisi kunnostautua housutalkoisiin! Kiva tuo jellonahuppari eikä ollenkaan synkkä vaan pirteä! Mulla on pala tuota velouria kaapissa ja en oo saanut siitä oikein inspistä, meinasin jo laittaa hamstereihin myyntiinkin! Voiskin tehdä siitä hupparin ja laittais kaveriksi oranssia tai keltaista, yksisteen tulee liian synkkä mun mielestä.

    VastaaPoista
  7. Tosi hauskoja ompeluksia, kivat nuo taskut housuissa ja huppari on tosi hieno, erivärit antavat ilmettä :)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)